Allmän kurs - Film

Ansökan stängd
Skola:
Birkagårdens folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
beroende på tidigare studier
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 1-2 gymnasieår eller motsvarande. Behörighet i svenska 1 och engelska 5

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Kostnader: 950 kr/termin för gemensamma sociala och kulturella aktiviteter.

Kontakt: Karin Ekstrand

E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

I små lugna lokaler mitt i Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens. Vi använder rörlig bild som ett verktyg för att lära oss mer om oss själva och det samhälle vi lever i.

Du studerar alla allmänna ämnen som krävs för att uppnå behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. 

Vi kommer att arbeta med teman som dokumentärfilm, kreativt skrivande och litteraturhistoria. Vi arbetar med filmen som verktyg både genom att vi  tittar på film och genom att vi producera egna kortare filmer. På våren bjuder vi in till vår egen filmfestival! Ingen teknisk förkunskap krävs.

Vi arbetar även med FNs globala mål för hållbar utveckling för att förstå vår samtid och de utmanningar världen står inför.  

Inriktningen mot dokumentärt berättande är ettårig men du är varmt välkommen att kombinera med våra andra klasser om du behöver studera mer än ett år. Sök till oss och kom på intervju så berättar vi mer! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du mycket goda kunskaper för att studera vidare på högskola/universitet. Du har ökat din allmänbildning, utvecklat ditt kritiska tänkande och din analysförmåga av både skriven text och rörlig bild.

Du har även fått grundläggande kunskaper om film genom att du har prövat olika tekniker.  Vi tror att du kommer ha blivit stärkt som person genom att föra fram din egen berättelse samt lyssna på andras. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/tillval/film-och-berattande/

Birkagårdens folkhögskola

Birkagårdens folkhögskola verkar för att minska utbildningsklyftorna i samhället. Skolan har individen i centrum med fokus på utveckling kunskapsmässigt såväl som på det personliga planet. Vårt mål är att deltagaren ska lämna oss stärkt i sitt självförtroende och med stora förhoppningar om vad framtiden kan erbjuda.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birkagårdens folkhögskola
Box 3557
103 69 Stockholm

Besöksadress: ABF-huset, Sveavägen 41

Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se
Webbadress: http://www.birkagarden.fhsk.se/