Allmän kurs - Psykologi och journalistik

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Birkagårdens folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
Beroende på tidigare utbildning
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: I år på gymnasienivå eller motsvarande alternativt två års arbetslivserfarenhet. Godkänt betyg i svenska 1

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Kostnader: 1150 kronor per termin för kopiering, försäkring, studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter.

Kontakt: Karin Ekstrand

E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Du fördjupar dig inom psykologi och journalistik.

Du studerar alla allmänna ämne som krävs för att uppnå behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. Kursen ger dig möjlighet att kombinera allmänna ämnen med psykologi och journalistik. Du får en ökad kunskap om hur vi människor fungerar, utvecklas och påverkas av det samhälle vi lever i. Vi kommer att ta del av starka berättelser genom dokumentärfilm och fundera kring vår egen berättelse och hur den kan berättas. Vi kommer att gå in på ämnen som digitalisering, hur påverkar den tekniska utvecklingen oss i vårt lärande? Hur påverkas vi av att ständigt matas med budskap genom rörlig bild och vad vill de säga oss? Du kommer att utveckla din studieteknik genom att du får en djupare förståelse för hjärnans funktioner. Vi kommer att producera en skoltidning och göra en podd utifrån psykologiska frågor. Lärare i kursen är författare Joakim Sveland.

Vi arbetar även med FNs globala mål för hållbar utveckling för att förstå vår samtid och de utmanningar världen står inför.  

Du studerar hos oss 1-2 år beroende på tidigare studier. Sök till oss och kom på intervju så berättar vi mer! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar en ökad förståelse för samhället och hur vi människor fungerar som individer och i grupp. Du kommer ökat dina kunskaper i kommunikation både genom skrivande, tal och rörlig bild. Du stärker din ställning på arbetsmarknaden och blir behörig till högskolan/universitet. Många av våra studerande är intresserad av att läsa vidare till t.ex. socionom, journalist, författare, lärare eller psykolog.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/tillval/psykologi-och-samhallet/

Birkagårdens folkhögskola

Birkagårdens folkhögskola verkar för att minska utbildningsklyftorna i samhället. Skolan har individen i centrum med fokus på utveckling kunskapsmässigt såväl som på det personliga planet. Vårt mål är att deltagaren ska lämna oss stärkt i sitt självförtroende och med stora förhoppningar om vad framtiden kan erbjuda.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birkagårdens folkhögskola
Box 3557
103 69 Stockholm

Besöksadress: ABF-huset, Sveavägen 41

Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se
Webbadress: http://www.birkagarden.fhsk.se/