Advanced Music Production and Songwriting

Profilkurs Fryshusets folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Utbildningen vänder sig till dig som redan har goda kunskaper inom låtskrivande och/eller musikproduktion och har tidigare erfarenheter av co-writes. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 20 år Du ordnar med egen fungerande Macbook Pro dator: Årsmodell 2016-2022

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: 3 000kr/termin

Kontakt: Dita Kleman

E-post:
dita.kleman@fryshuset.se

Utbildningens innehåll

Vår utbildning bygger på idén att de mjuka och hårda värdena är lika värdefulla för att göra karriär som låtskrivare och musikproducent, och är en viktig faktor för att nå framgång. Deltagarna lär sig allt från kommunikationsstilar till kompression, reflektion till reverb, sångstruktur till livsstruktur.

AMPS är helt och hållet fokuserad på co-writes. Deltagarna skriver i grupp på skarpa uppdrag som presenteras av skivbolag, musikförlag, A&R’s och managers. Dessa grupparbeten/sessions kompletteras med lektioner, föreläsningar, workshops, masterclasser, handledning, reflektion och feedback.

I den professionella utvecklingen ingår de musikaliska ämnena och musikbranschkunskap. Undervisningen är inte inriktad på att lära sig en specifik Digital Audio Workstation (DAW) eller ett specifikt tillvägagångssätt i musikbranschen. Istället fokuserar vi på kritiskt tänkande, filosofier och tekniker som kan överföras till vilket DAW som helst. Vi pratar om de olika vägarna som finns att ta inom musikbranschen. Mycket av musikbranschkunskapen sker genom möten med branschaktörer och studiebesök.

Personlig utveckling så som vi ser den ska ske på två plan: den ska utveckla de mjuka värdena – självutveckling och social kompetens – och de hårda värdena – teknisk och faktisk kunskap. I den personliga utvecklingen ingår ämnen som Prestation, Kommunikation, Time Management och Stresshantering. Vi presenterar verktyg för att jobba med egna målbilder och motivation. Med den personliga utvecklingen tror vi att vi skapar nya möjligheter för bland annat konstnärligt skapande, relationer, karriär och inre välmående.

Varje vecka skriver, arrangerar och producerar deltagarna musik. De får med sig en stor mängd kunskap, erfarenheter och portfolio av låtar i slutet av den ca nio månader långa utbildning.

Antagningskrav

 • Utbildningen riktar sig till dig som har dokumenterad erfarenhet som låtskrivare och producent. Du söker in med 2 st arbetsprover och 1 personlig video samt svarar på en del frågor som vi ställer i själva ansökningsformuläret.
 • Du måste vara minst 20 år
 • Du ordnar med egen fungerande Macbook Pro dator: Årsmodell 2016-2022: för att arbeta i AMPS Studios behöver du två sorters adaptrar:
  1. För att ansluta till våra monitorer och midikeyboards behöver du en USB-C till HDMI och en  USB-A adapter.
  2. För att ansluta till våra Universal Audio Apollo Twin ljudkort behöver du en USB-C till Thunderbolt 2 adapter.
 • Årsmodell tidigare än 2016: du behöver inte några adaptrar för att vara fullt kompatibel med AMPS StudiosUndervisningen sker i huvudsak i Logic Pro X men kursen kan genomföras med annan DAW. Systemkrav på dator (Mac OS 10.15 (Catalina) eller senare) med Logic Pro X eller liknande DAW installeratFör att säkra och backa upp ditt arbete rekommenderar vi åtminstone en extern portabel hårddisk.
 • Utbildningen sker delvis på engelska, men mestadels på svenska
 • Du ordnar med eget boende
 • Du tar eget ansvar.

Kurskostnader

All undervisning är avgiftsfri men som studerande får du stå för vissa kostnader själv som avser inköp & underhåll av musikinstrument, viss studioutrustning, utrustning & underhåll av produktionslokaler och studio, kurslitteratur, studiematerial, samkväm etc. Vi vill också göra er uppmärksam på att denna avgift ska vara oss tillhanda före varje termins start samt att det inte går att söka studiemedel till den.

Summa: 3 000kr/termin

Under höstterminen sker eventuellt en studieresa för låtskrivarcamp med externa parter. Kostnaderna för studieresan täcks av deltagaren själv.

Övrig info

 • Vi tar enbart in deltagare läsårsvis.
 • Läsårsdatum: HT 2023-08-14 – 2023-12-22. VT 2024-01-08 – 2024-06-14
 • Utbildningen är CSN berättigad
 • Du kommer att få tillgång till teknik och studioutrustning på skolan
 • Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar. Obligatorisk närvaro under hela utbildningen.
 • Skolan beviljar högst 10 dagar ledighet. En ledighetsansökan måste lämnas in minst 1 månad innan önskat ledighetsdatum.
 • Ansökan öppnar den 6/3-2023. Sista ansökningsdatum för nästa läsår är den 31/5-2023

Kontaktperson för frågor om utbildningen är Dita Kleman.
Mail: dita.kleman@fryshuset.se

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Vår utbildning bygger på idén att de mjuka och hårda värdena är lika värdefulla för att göra karriär som låtskrivare och musikproducent, och är en viktig faktor för att nå framgång. Deltagarna lär sig allt från kommunikationsstilar till kompression, reflektion till reverb, sångstruktur till livsstruktur.

Fryshusets folkhögskola

Fryshusets folkhögskola vill öka deltagarnas kompetens och stärka deras tro på sig själva och förbereda för högskolestudier eller yrkesutbildningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fryshusets folkhögskola
Box 92022
120 06 Stockholm

Besöksadress: Mårtendalsgatan 2-8

Telefon: 08-691 76 00 (Fryshusets växel)
E-post: folkhogskolan@fryshuset.se
Webbadress: https://fryshuset.se/verksamhet/fryshusets-folkhogskola