Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs.

Biskops Arnö Nordens Folkhögskola

Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Från Stockholm är det buss- och pendeltågsavstånd och från Uppsala nås vi med buss. En vägbank leder över till ön. Närmaste tätort är Bålsta.

Skolans huvudman är Svenska Föreningen Norden. Vi har ett nordiskt uppdrag, vilket märks särskilt på våra seminarier, korta kurser samt gästföreläsare. Och det märks i biblioteket. Vi har ett bokbestånd om drygt 20 000 titlar, varav flera tusen nordiska böcker på originalspråk, främst norsk skönlitteratur. Biblioteket är öppet dygnet runt, och har stora, trivsamma utrymmen för grupparbeten eller enskilda studier. Under dagtid finns en bibliotekarie till din hjälp. På skolan finns förstås tillgång till datorer att arbeta på. Vi har trådlöst nätverk så att du kan koppla upp din egen dator.

Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt, däremot får du betala en summa för exempelvis material och kopiering. Inom skolområdet har du tillgång till gymnastiksal, gym, bastu, TV-rum samt flera samlingslokaler för bland annat litteraturuppläsning, filmvisning och ekokafé. På ön finns badplats och fina stigar för promenad och löpning.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Hitta hit

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Webbadress:
www.biskopsarno.se

Huvudman:
Föreningen Norden
http://www.norden.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 109 bäddar

Andra utbildningar på skolan: