Låtskrivarkurs med Marit Bergman

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Berätta kort om dig själv i ansökan, samt vad du önskar få ut av kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jun 2023 - 16 jun 2023

Kostnader: 5 700 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

På den här kursen jobbar vi med olika vägar för att öppna de kreativa flödena. Vi övar oss på att sätta fart på våra hjärnor, med konkreta övningar.

Med utgångspunkt i textdelen av låtskrivandet kommer vi att studera olika metoder för att bygga dynamik, dramaturgi, sångbarhet. Det kommer bli praktiskt skrivande, både enskilt och i små teams, med uppföljande gemensam feedback. Där är det viktiga inte om det blev dåligt eller bra, utan vad som faktiskt går fram till den som lyssnar.

Ta gärna med till exempel gitarr och/eller laptop till skolan, eller vad du nu brukar använda när du skriver. Det finns tillgång till tre pianon på skolan, varav ett i replokal och två i offentliga utrymmen.

Du måste absolut inte vara en mästerinstrumentalist för att gå kursen, och är du inte alls van att spela eller producera utan snarare sjunger och skriver så finns det utrymme för dig också.

Marit Bergman är en prisbelönt artist och låtskrivare som släppte sitt första soloalbum 2002. Hon har förutom att skriva låtar i eget namn komponerat musik för teater, TV och film. Sedan många år tillbaka har hon också åkt land och rike runt för att hålla låtskrivarworkshops för allt ifrån från totala nybörjare till studenter på musikhögskolorna.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/latskrivarkurs-med-marit-bergman

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/