Region Uppsala folkhögskola

- en folkhögskola för hela länet

Region Uppsala folkhögskola finns på tre platser i länet; Wik, Uppsala och Tierp. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.  

Uppsala

Vill du läsa in grundskole- eller gymnasiebehörighet? Är du ny i Sverige och söker vägar in på arbetsmarknaden? Är du inskriven på arbetsförmedlingen och funderar på att studera vidare? Välkommen till vår skola  i Ultuna, Uppsala.

Tierp

På Högbersskolan i Tierp håller vi utbildningar för dig som vill utbilda dig inom lokalvård för att kunna gå direkt ut i arbetslivet. I Tierp håller vi även kurser för dig som är inskriven på arbetsförmedlingen och funderar på att studera vidare.

Wik

Vill du utbilda dig till tolk, gå en naturlivsutbildning eller läsa en estetisk utbildning med inriktning dans, konst eller film och drama är du välkommen att söka till våra ettåriga särskilda utbildningar på Wik. På Wik kan du även läsa fördjupningskurser, kortkurser och sommarkurser inom våra profilområden.

Kurslokalerna på Wik ligger vackert inbäddade vid Lårstavikens strand, granne med Wiks slott. Den vackra miljön och bredden på kursutbudet skapar en kreativ och trivsam läromiljö. 1926 flyttade skolan in i det medeltida slottet som reser sig vid strandkanten. Idag finns mer funktionella lokaler i skolhuset några hundra meter bort. 

Region Uppsala folkhögskola

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolorna är anpassad för rullstolsburna. Tillgång till hörselslingor finns på Wik. Kortkurverksamheten på Wik med boende är tillgänglighetsanpassad för synskadade och hörselskadade.

Hitta hit

Postadress:
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Telefon: 018-611 66 50

E-post:
wiks.folkhogskola@regionuppsala.se

Webbadress:
www.wik.nu

Huvudman:
Region Uppsala
http://www.regionuppsala.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Skolan har internat

Nyheter från Region Uppsala folkhögskola