• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Permakultur – planera smart för mer mat, ett hållbarare liv och en frisk jord!

Kursen är full. Plats på reservlista finns.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan logi 1145 kr det inkluderar 5 luncher och fika, en middag och serviceavg. Kostnad med logi 3275 kr det inkluderar boende, 5 frukost, lunch, middag, fika och serviceavg. Visst kursmaterial ingår.

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Välkommen till en kurs i permakulturdesign!
Permakultur är en verktygslåda fylld med verktyg du kan använda för att skapa och upprätthålla effektiva, motståndskraftiga och hållbara miljöer och platser. Du får lära dig om hur permakultur kan användas för att designa en smart och effektiv plats för odling och smådjur.

Vi pratar om odling av mat, skogsträdgårdsodling och om att hålla smådjur som ankor, kaniner och höns. Vi fokuserar på att skapa och upprätthålla en frisk jord med myllrande mikroliv, och att odla enligt ekologiska principer. Vi människor är en del av ekosystemet, och här strävar vi efter att göra vår plats bättre och hållbarare!

Här blandas teori med praktiska övningar och reflektioner. Du får öva på att skapa en egen permakulturdesign som kommer att vara till stor nytta för dig under en lång tid framöver. Du behöver inte ha en gård för att delta på denna kurs, permakulturtankarna kan användas för en radhusträdgård likaväl som en kolonilott.

Är du nyfiken på permakultur och vill ha en härlig vecka tillsammans med andra intresserade är det här kursen för dig!

Kursledare
Kursledare är Elin Boström, som driver en liten permakulturgård i Uppland. Förutom att ta hand om ankor, höns, bin och odlingar håller hon kurser om odling, permakultur och smådjursskötsel. Elin brinner för småskalig och hållbar odling och är extra intresserad av perenna grönsaker, skogsträdgårdsodling och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln