• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år (1-4 år beroende på nivå och förkunskaper)
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

På vår allmänna kurs kan du läsa behörighetsgivande ämnen i små undervisningsgrupper. Vi lägger stor vikt på tydlig struktur och fasta rutiner.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Introduktionsdagar. Behörighet från grundskolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 2 jun 2023

Kostnader: ca 1 900 kr per termin för resor/studiebesök, studiematerial och böcker samt grundavgift. För externatelev tillkommer matkostnad enligt information på vår hemsida. Internatavgift är beroende på rumsval.

Kontakt: Lina Berggren

Telefon: 073-8171591

E-post:
lina.berggren@mfhs.se

GRUNDSKOLENIVÅ

För dig som inte har slutfört grundskolan finns möjligheten att göra det hos oss. Utbildningsvägarna ser olika beroende på dina förkunskaper.

Är ditt mål att sedan kunna läsa på gymnasienivå krävs det att du ska ha uppnått godkända resultat i svenska, engelska, matematik och samhällskunskap på en nivå motsvarande årskurs 9.

GYMNASIENIVÅ

Under de tre första terminerna ligger fokus på behörighet till yrkeshögskola. Från och med termin 4 kan du välja att läsa mot behörighet till högskola/universitet eller att fördjupa dig inom vissa ämnen.

Innehåll och studietid beror på dina tidigare erfarenheter och betyg. vanligtvis är studietiden 1-3 år.

VÅR UNDERVISNING

Vi har små undervisningsgrupper och hög personaltäthet. Du som studerar hos oss har alltså stora möjligheter till att få extra stöttning och hjälp.

På Allmän kurs är ämneskunskaperna viktiga, men det är också viktigt att du känner att du utvecklas på ett personligt plan och att den egna självkänslan stärks.

SÄRSKILDA BEHOV

Allmän kurs passar också för dig som har särskilda behov eftersom vi har små grupper, en tydlig och strukturerad skoldag. Skolan har även fritidsassistans för de som har LSS.

STUDIEOMDÖME

På Allmän kurs får du inga betyg i enskilda ämnen utan du får ett samlat studieomdöme på din studieförmåga.

PROFILDAG

På Allmän kurs har du möjlighet att välja en av följande profiler: livsbalans, skapande, praktik

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren förväntas nå delmål som leder till att klara behörighet till högskolestudier eller till yrkeshögskolestudier.

Deltagaren förväntas klara behörighet till högskolestudier eller till yrkeshögskolestudier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://mfhs.se/allman-kurs-gymn/

Mellansels folkhögskola

Norrländsk natur + studiero = förutsätningar för goda studieresultat och trivsel! För oss är det viktigt att du trivs. Skolan erbjuder en drogfri, öppen och välkomnande miljö. Vi välkomnar alla oavsett tro, med varje människas unika värde i centrum. Profil: musikkurser på hög nivå, kurser för personer med funktionsnedsättning och kurser i kristen tro.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mellansels folkhögskola
Tingshusgatan 8
895 40 Mellansel

Telefon: 0661-65 44 00
E-post: info@mfhs.se
Webbadress: http://www.mfhs.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln