Allmän kurs – Natur och hållbarhet

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Axevalla folkhögskola
Plats:
Axvall - Västra Götalands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
31 maj 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Serviceavgift 120 kronor per vecka. I det ingår bland annat deltagarförsäkring, kopior, studiebesök, kompendier, tillgång datorer/internet/skolans bussar, klasskassa, infofika med mera.

Kontakt: Mikael Kovanen

Telefon: 0511-26 970

E-post:
info@axevalla.fhsk.se

För dig som:
– Vill uppnå behörigheter för vidare studier
– Vill ha med dig ett baspaket i naturvetenskapliga ämnen
– Vill förbereda dig inför högre studier
– Är intresserad av hållbarhetsfrågor

Är du nyfiken på hur man gör surkål, vad som gör en gitarrsträngs ljud unikt, varför svampar trivs på vissa platser, vad det är som händer när man bakar bröd, eller hur man kan använda rödkål för att mäta pH-värden?

Allmän kurs – natur och hållbarhet är designad för dig som brinner för naturvetenskap och vill utforska dess tillämpningar i det vardagliga livet.
Genom att dyka djupt in i biologi, fysik och kemi, inte bara får du en solid grund för framtida studier, men du lär dig också att utföra experiment och laborationer som belyser hur dessa vetenskaper spelar en central roll i att förstå och bidra till hållbar utveckling i miljön, samhället och på individnivå.
Kursen strävar efter att utveckla ditt tvärvetenskapliga tänkande, förbereda dig för högre utbildning, och ge dig verktygen att analysera och implementera hållbarhetskoncept i praktiken.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Grundläggande kunskap i natur-, miljö- och hållbarhetsfrågor, hur samhället formar individen och livsmiljön samt hur individen kan påverka omgivningen och sig själv. Grundläggande kunskap om alternativa samhällssystem och livsstilar.

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Axevalla folkhögskola

Axevalla är en politiskt och religiöst oberoende, 144 år gammal, folkhögskola, det vill säga en av de äldsta i Sverige. Vårt mål är att vara en välkomnande mötesplats för alla. Vårt kursutbud är brett, från till exempel Mode Design och Socialpedagog till Dataspelsutveckling.

Läs mer om skolan

Postadress:
Axevalla folkhögskola
Axevalla Folkhögskola
532 72 Axvall

Telefon: 0511-269 70
E-post: info@axevalla.fhsk.se
Webbadress: http://www.axevalla.fhsk.se/