Vävutbildning - grundkurs

Profilkurs Fristads folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  75%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Låt handen och tanken arbeta tillsammans. Du får du lära dig det textila hantverket från grunden –  från formgivning till val av material och vävteknik och till slut montering av din färdiga väv.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vid antagning prioriteras i första hand sökanden till grund- och påbyggnadskursen utifrån resultaten från referenstagningen. I mån av plats antas sedan deltagare till distanskurserna och Väv Må Väl.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. Som vuxenstuderande förväntas man dock generellt själv köpa sin litteratur och anteckningsmaterial mm. På Fristads folkhögskola tillhandahåller vi en del av det mot en serviceavgift på 1700 kr/termin för heltidsstuderande.

Kontakt: Eva Martinsson

Telefon: 0700-206235

E-post:
eva.martinsson@vgregion.se

Här utvecklar du din förmåga och kreativitet utifrån dina egna förutsättningar. Under studieåret besöker vi museer och utställningar i Borås och Sjuhärad. Bygdens rika textilhistoria och utbud ger inspiration och kunskap för dig som är textilintresserad. 

Kursinnehåll

Praktisk vävning

Bindningslära

Vävteori

Materiallära

Färg och form

Det finns möjlighet att studera 100%.
Du har tillgång till vävsalen även under kvällar och helger.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.fristads.fhsk.se/kurser/vavutbildning/grundkurs/

Fristads folkhögskola

Skolan har flera utbildningar inom hållbar utveckling t.ex. Trädgårdsutbildning och Yrkesbiodlarutbildning. På Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå söker du en av följande profiler; Digitala medier, Hälsa, Musik och Dans eller Bild och Keramik. Vi har också allmän kurs för personer inom autismspektrat. Skolan har även vävutbildningar, Hälsolinje, undersköterskeutbildning, Växa för personer med funktionsvariation samt synkurser. Internat finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fristads folkhögskola
Folkhögskolevägen 7
513 32 Fristad

Telefon: 033-23 68 00
E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.fristads.fhsk.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln