Elev/lärarassistent - distans

Profilkurs, Distanskurs Hjo folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs
Detta är en utbildning för dig som är pedagogiskt och socialt intresserad och vill arbeta inom skolan men i dagsläget inte är beredd att läsa till lärare.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsbesked ges via e-post, på den e-postadress man angivit vid den digitala ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 28 aug 2023 - 24 maj 2024

Träffar:
32 obligatoriska nätträffar
8 frivilliga träffar

Kontakt: Niklas Ahlin

Telefon: 0503-323 16

E-post:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se

Elev/lärarassitentutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom skolan med fokus på̊ att stödja eleverna socialt och i deras lärande.

Du kommer att vara en hjälp för både lärarna och eleverna, ditt fokus ligger på eleven, både gruppen som helhet och den enskildes behov av hjälp i sitt lärande men arbetet kan även bestå av olika typer av administrativt arbete och ett assisterande stöd till läraren, beroende av det behov som finns på den aktuella skolan du arbetar.

Det är en yrkesutbildning för dig som vill arbeta inom skolan med fokus på̊ att stödja eleverna socialt och i deras lärande. Du kommer att vara en hjälp för både lärarna och eleverna, ditt fokus ligger på eleven, både gruppen som helhet och den enskildes behov av hjälp i sitt lärande men arbetet kan även bestå av olika typer av administrativt arbete och ett assisterande stöd till läraren, beroende av det behov som finns på den aktuella skolan du arbetar.

Med yrket som elev/lärarassistent har du möjlighet att jobba nära eleven och vara ett pedagogiskt och socialt stöd i nära samarbete med lärararna.

Utbildningen har ett speciellt integrationsperspektiv men som elev/lärarassistent breddas arbetet till att omfatta alla skolans elever oberoende av språkbakgrund.

Kursen till elev/lärarassistent kan läsas på distans:

 • Distans, heltid - för dig med fullgjort svenskt eller utländskt gymansium och minst behörighet i Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1. Med detta läses kursen via vår lärplattform samt inbjudes till 4 gemensamma träffar på Hjo folkhögskola respektive termin.

Utbildningen till elev/lärarassistent ges som särskild kurs (berättigar inte till studieomdöme). Men efter fullgjorda studier ges Hjo folkhögskolas kursintyg för elev/lärarassistentutbildningen.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://folkhogskolan.com/integrationsassistent/elevassistent

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat. På Hjo folkhögskola ska varje människa få möjlighet att växa på sitt eget sätt och vi har ett stort fokus på dig som individ; dina mål, möjligheter och din personliga utveckling ligger oss varmt om hjärtat. Hjo folkhögskola är en stiftelse som har Skara Stift som huvudman. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/