Allmän kurs - grundskolenivå

Behörighetsgivande kurs Litorina folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Drömmer du om ett bra jobb eller vill du börja studera, men saknar betyg från grundskola och gymnasium? Vi hjälper dig att påbörja din väg mot målet!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att delta i kursen behöver du ha en egen laptop med wifi. Efter sista ansökningsdag löpande antagning i mån av plats. Se kursens webbsida.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 22 dec 2023

Kostnader: 1950 kr per termin. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika. Eventuella reskostnader tillkommer.

Kontakt: Marjo Portin

Telefon: 0731 47 34 18

E-post:
marjo.portin@litorina.fhsk.se

Allmän kurs på grundskolenivå ger dig kunskaper och lust att fortsätta vidare på allmän kurs, gymnasienivå. Efter allmän kurs kan du söka till yrkeshögskola / universitet.

Undervisningen hos oss ser antagligen inte ut som du är van vid. Vi läser inte alltid ett ämne i taget utan väljer ibland ett tema där alla ämnen ingår, då får du en mix av olika kunskaper precis som i verkligheten. Vi varvar teoretisk undervisning med praktiska inslag som matlagning, studiebesök, kreativt arbete och kulturella evenemang.

Du läser svenska, naturkunskap, engelska, matematik, religion, historia och samhällskunskap. Vi läser också Östersjökunskap - ett ämne som ingår i alla våra kurser.

Besök gärna kursens sida på vår webbplats. Där kan finnas mer information.  
Om du föredrar pappersbaserad ansökan ladda ner blanketten och skicka den till oss.

 

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/kurser/grund/

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/

Det är aldrig för sent att bygga upp sig själv

För Selma Saldell blev folkhögskolan en andra chans. Efter tre år på Birkagården går hon ut med grundläggande behörighet och är redo för nästa kapitel i livet.

Läs hela artikeln