Modern tovning distans

Ansökan stängd
Skola:
Litorina folkhögskola
Plats:
Karlskrona - Blekinge län
Längd:
18 veckor
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista, först till kvarn. Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida. Ansökningsblankett för nedladdning och utskrift finns på kursens webbsida.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 22 dec 2023

Träffar:
5 obligatoriska nätträffar
13 frivilliga nätträffar

Kostnader: 100 kronor. Deltagaren står för införskaffande av material enligt den lista som skickas ut efter antagningen och materialkostnader (avvikelser i pris kan förekomma). Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Tovning” på betalningen.

Kontakt: Vera Zhotkevich Gutman

Telefon: 0733 58 03 12

E-post:
vera.z.gutman@litorina.fhsk.se

Lär dig ett konsthantverk på riktigt med hållbarhet, estetik och skaparglädje.

Färg, form, material och teori

Under kursens gång lär du dig tovning i ull – ett arkaiskt konsthantverk – i modern tappning. Du får kunskap om ullen och andra material som används för tovning. Du lär dig hur man tillverkar platta och rymliga föremål och objekt av kraftigare sort, som till exempel väskor, korgar, vaser, bonader, prydnadskuddar och lätta klädesplagg. Tillsammans arbetar vi med modellkonstruktion och utvecklar idéer genom experiment. Du får även teoretiska kunskaper med insyn i den moderna tovningens historia i Europa och i världen.

Syftet är att ge insyn i textilarbete med både praktiska och teoretiska grundkunskaper om ull som användbart kreativt material. Målsättningen är att du genom kursen ska få tillräckliga kunskaper och färdigheter så att du självständigt kan förbereda och planera ditt arbete, välja material utifrån dina målsättningar och följa upp eget projekt.

Upplägg

Kursen ges på distans via dator. I kursen erbjuds veckovisa videomaterial om varje enskilt ämne och svar på frågor som är tillgängliga för alla deltagare. Deltagaren bestämmer själv när hon / han tar del av kursinnehållet och planerar den egna studietiden. Veckans uppgift läggs ut på måndagar, med två veckors frist att utföra varje uppgift.
Online-möten hålls i slutet av varje lektionsblock/ämne, cirka en gång per månad. Dessa möten spelas in och kan tittas på i efterhand.

Övrigt

Deltagare mottar först ett antagningsbesked och därefter all kursrelaterad information när deltagarlistor har fastställts.
Kostnad för kursen = anmälningsavgift. Deltagaren står för införskaffande av material enligt den lista som skickas ut efter antagningen och materialkostnader (avvikelser i pris kan förekomma).
Du behöver ha tillgång till en dator eller en surfplatta och bra internetuppkoppling. Förkunskaper i hur man hanterar digitala dokument (Office-paket eller motsvarande) är en fördel då uppgifterna lämnas in som digitala dokument med bilder och text.

 

 

Om kursledaren Vera Zhotkevich Gutman

På kursens webbsida kan finnas ytterligare information.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://litorina.fhsk.se/kurser/tovning/

Fler kurser inom: Konsthantverk Tovning

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/