Natur och landskapsfotografering

Ansökan stängd
Skola:
Litorina folkhögskola
Plats:
Karlskrona - Blekinge län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
Ej angivet
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista, först till kvarn. Efterantagning efter sista ansökningsdag via kursens webbsida i mån av plats.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 21 mar 2023

Kostnader: 800 kronor. Material och reskostnader tillkommer. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Naturfoto” på betalningen.

Kontakt: Tony Svensson

Telefon: 0768 92 62 84

E-post:
tony.svensson@litorina.fhsk.se

Detta är tillfället för dig som vill lära dig mer om hur man går till väga för att få den där bilden som du tänkte på vid fotograferingstillfället.

Kursen lämpar sig både för nybörjare och de som hållit på ett litet tag med natur- och landskapsfotografering.
Vi kommer under kurstiden att besöka ett antal fina naturområden och naturreservat med gott om fotomotiv. Det blir allt från djurfotografering till spännande, både små och stora landskap.
Vi kommer att gå in en del på kamerainställningar och objektivval för olika motiv och det blir också information om tillbehör som kan behövas för vissa typer av bilder. En av våra fyra inneträffar behandlar också komposition, ljus och olika sorters väder som kan vara gynnsamma för fotografen.
Vi kommer att varva teorilektionerna med uteträffar där vi besöker fina naturområden och praktiserar vad vi pratat om på inneträffarna. Förutom de sex inneträffarna blir det nio tillfällen för fotografering ute i fält. Resorna sker med egen bil alternativt samåkning. Inneträffarna är förlagda till Litorina Folkhögskola.
För att få behållning av kursen behöver du ha en systemkamera och ett telezoom/teleobjektiv på upp till minst 300 mm eller en kompakt/bridgekamera med långzoom upp till minst 300mm.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://litorina.fhsk.se/kurser/natur-och-landskapsfotografering/

Fler kurser inom: Naturfoto Flora och fauna

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/