Beroendeterapeut - distans

Profilkurs, Distanskurs Birka folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Beroendeterapeut en är vidareutbildning. Utbildningen fokuserar på 12-stegsbehandling och CRA- behandling och även grunder och orientering inom KBT.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Behörighetskrav Du har avslutat och godkända gymnasiebetyg. Du har avslutade studier, om minst 2 år, inom yrket. Det är meriterande om du har yrkeslivserfarenhet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 6 jun 2025

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Kostnader: Serviceavgift 600 kronor. Kurslitteratur och studieresor tillkommer.

Kontakt: Peter Nääs

E-post:
peter.naas@birkafolkhogskola.se

Utbildningen är på distans under ett läsår med 10 platsträffar på Birka, utbildningen ges på 50% vilket betyder att du kan arbeta samtidigt som du går utbildningen.

Kursstart: 21 augusti 2023

Utbildningen kommer följa socialstyrelsens riktlinjer kring missbruksvård och socialstyrelsens riktlinjer för dokumentation för utförare och gällande lagstiftning kring behandlingsyrket. 

Under utbildningen kommer du ha 100 timmar praktik.

För den som haft en egen tidigare personlighetsproblematik som behandlats professionellt, bör såväl behandling som minst fem (5) års besvärs/symptomfrihet kunna styrkas.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförda studier kommer du kunna bedöma klienter och matcha klienter till behandlingsinsats, leda grupper och grupprocesser, genomföra professionella samtal, förstå och behandla olika beroendeproblematiker och arbeta med anhöriga.

Birka folkhögskola

En mil utanför Östersund ligger Birka Folkhögskola, precis längs med Storsjöns strand och med utsikt över Årefjällen. Här möts du av engagerad och kunnig personal, många olika utbildningar och människor från hela världen. Vi gillar att bjuda in till gemensamma aktiviteter, föreläsningar och konserter. För att alla ska få ro och möjlighet att må bra hos oss så är vi en helt drogfri skola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birka folkhögskola
Birkavägen 25
836 95 Ås

Telefon: 063-14 74 00
E-post: info@birkafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.birka.fhsk.se/

På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln