Allmän kurs Grund - Omsorg och assistans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
June folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 5 jun 2024

Plats för kursen: Juneporten Jönköping

Kostnader: Serviceavgift till skolan för fika, försäkring och kopiering, 1400 kr/termin. Terminsavgift 500 kr/termin. Eventuellt kan en mindre kostnad för extra material tillkomma. Lån av Chromebook, 350 kr/termin.

Kontakt: Ulrika Ronnemo

Telefon: 036-374806

E-post:
ulrika.ronnemo@junefolkhogskola.se

Här får du möjlighet att läsa svenska för grundläggande behörighet och samtidigt lära dig om hur olika verksamheter inom LSS fungerar. Du lär dig också grundläggande kunskaper i svenskt teckenspråk.

Studier i svenska som andraspråk utgör en stor del av kursplanen. Du får möjlighet att skaffa dig goda kunskaper i svenska genom att läsa, skriva, samtala och på olika sätt utvidga ordförrådet, vilket underlättar arbetet i de övriga ämnena.

I samhällskunskap får du t.ex. lära dig om lagar och rättigheter, barns rättigheter, hur Sverige styrs, vardagsekonomi och arbetslivet.

Från kursplanen med inriktning mot omsorg och assistans:

  • Funktionsförmåga och funktionsnedsättning – Här ingår olika typer av funktionsnedsättning så som rörelsenedsättning, IF, NPF, hörselnedsättning och dövhet, synnedsättning och blindhet mm.
  • Vård och omsorg (Kulturmöten, Anhörig, Yrkesroll)
  • Teckenspråk
  • Alternativ kompletterande kommunikation (AKK)
  • Studiebesök

Studiemiljö
Vi är måna om att ha en varm och vänlig studiemiljö präglad av goda relationer. Vi vill se till dig som hel människa, inte enbart till dina studiebehov. En av lärarna blir din mentor. Han eller hon hjälper dig att lägga upp dina studier, följer upp hur studierna fungerar och finns till hands för samtal under hela tiden du är hos oss. Du har även tillgång till en studievägledare och en kurator.

Det är viktigt för oss att du är delaktig i och kan påverka upplägg och innehåll i studierna och i skolans verksamhet som helhet. Det kan du till exempel göra genom att engagera dig i kursrådet på skolan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarade kurser får du behörighet i svenska som andraspråk och samhällskunskap på grundnivå.

Du får också ett kursintyg när du slutar, där det framgår under vilken tid och i vilken omfattning du studerat på skolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://junefolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs-grund-omsorg-och-assistans

June folkhögskola

June folkhögskola  där vägarna möts! June är en skola för utbildning, bildning och gemenskap. Här får du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i centrala Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
June folkhögskola
Västra Storgatan 14, Juneporten
553 15 Jönköping

Besöksadress: Juneporten

Telefon: 036-37 48 00
E-post: info@junefolkhogskola.se
Webbadress: http://www.junefolkhogskola.se/