Allmän kurs distans med inriktning hälsa

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskolebehörighet samt 800 godkända gymnasiepoäng eller minst två års arbetslivserfarenhet som kan styrkas med arbetsgivarintyg. Kunskaper i svenska för att kunna följa skriftliga instruktioner.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 28 maj 2025

Träffar:
2 obligatoriska träffar
35 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Vi har två obligatoriska fysiska träffar. Då bor du i närheten av Ölands folkhögskola. Resa, kost och logi är kostnader som du står för själv och även kostnader för viss litteratur tillkommer.

Kontakt: Christina Hedenäng

Telefon: 072 45 16 662

E-post:
christina.hedenang@olandsfolkhogskola.se

Läs in gymnasiet på distans och lär dig mer om hälsa

Allmän kurs distans med inriktning hälsa är en kurs för dig som inte är färdig med gymnasiet. Du saknar kanske några gymnasiekurser och är intresserad av att läsa vidare inom områdena hälsa, friskvård, omsorg eller hållbar livsstil? Du önskar få en gedigen kunskap med dig när du fortsätter dina studier. Eller så är du bara allmänt intresserad av att få mer kunskap inom ämnet hälsa. Du kan anpassa dina studier efter din livssituation när du läser på distans för att få behörighet till yrkeshögskola eller högskola/universitet. Då både studieuppgifter och instruktioner i huvudsak sker skriftligt, krävs goda kunskaper i det svenska språket.

Kursens upplägg

När kursen startar planerar du dina studier tillsammans med dina kursföreståndare. Du har också tillgång till Ölands folkhögskolas studie- och yrkesvägledare. Du läser ämnesintegrerat och de uppgifter du arbetar med utgår ofta ifrån ett hälso- och hållbarhetsperspektiv, ofta självständigt, ibland i grupp.
Veckan inleds med en gemensam och obligatorisk digital träff varje måndag förmiddag. Vi har även två fasta tider för digitala gruppträffar dagtid på onsdag och fredag. Däremellan finns fasta tider då du kan få handledning. I övrigt bestämmer du själv och tillsammans med dina kurskamrater hur ni förfogar över er tid. Vi använder Classroom, en del av Google education, som plattform. Utbildningen innehåller även två fysiska träffar på skolan som är obligatoriska, fem dagar i början av läsåret (v.36) och fem dagar i slutet av läsåret (v.19). 

Distansutbildning passar dig som är studiemotiverad och är bra på att ta ett eget ansvar, eftersom utbildningen till stor del baseras på självstudier och grupparbeten. Har du behov av extra studiehjälp så rekommenderar vi dig att gå Allmän kurs på gymnasienivå här på skolan.

Hälsa och hållbarhet

Ölands folkhögskola arbetar mycket med frågor som rör hälsa, hållbarhet och trygghet. Det är något som märks även i denna kurs. En god hälsa handlar om så mycket mer än att äta rätt och träna rätt. I de Globala målen som FN antagit, och som vi utgår från i vårt hållbarhetsarbete, står det så här om hälsa:

“God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Människors hälsa påverkas av ekonomiska, ekologiska och sociala faktorer”.

Detta breda synsätt präglar även denna kurs, och vi kommer att fördjupa oss i många olika aspekter av vad hälsa och en god och hållbar utveckling innebär både för dig som person, och för samhället i stort.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Allmän gymnasiekurs distans med inriktning hälsa kan ge dig grundläggande behörighet till yrkeshögskola och till högskola och universitet. På utbildningen kan du även läsa in några särskilda behörigheter, då kursen Idrott och hälsa 1 ingår, och du har möjlighet att också läsa kurserna Idrott och hälsa 2, Matematik 2, Samhällskunskap 1a2, Naturkunskap 1a2 och Naturkunskap 2.

I grundläggande behörighet för yrkeshögskola ingår Svenska 1/Svenska som andraspråk 1, Engelska 5, Matematik 1, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1 och  Religion 1

I grundläggande behörighet för högskola/universitet ingår Svenska 1, 2 och 3/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6, Matematik 1, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1 och Religion 1 

 

Fler kurser inom: Allmän kurs på distans

Jag lärde jag mig att vara den person jag faktiskt är

Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/