Höstfåglar

Ansökan stängd
Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
Tre dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 4 okt 2024 - 6 okt 2024

Kontakt: Pav Johnsson

E-post:
pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se

Upplev Ölands fågelliv under den hetaste höstveckan!

Oktober är en synnerligen intressant tid för fågelskådare på Öland. Fortfarande finns vissa flyttande häckfåglar kvar, samtidigt som sibiriska häckfåglar passerar Öland under sin flyttning mot vinterkvarteren. Vi kommer att se många arter (och individer!) av änder, rovfåglar, vadare, måsfågel och tättingar och har god chans att få se sällsyntare gäster också. Vi är ute från morgon till eftermiddag och fokus ligger på artkunskap och flyttfåglars ekologi. Vi kan inte utlova boende på skolan då våra långa kurser är igång. Vi kommer att vara utomhus i stort sett hela tiden och alla resor måste ske i egna fordon.

KURSANSVARIG

Pav Johnsson & Johan Petersson. Pav är till vardags lärare i naturkunskap på Ölands folkhögskola och ansvarig för sommarkursverksamheten tillsammans med Pia Lindh. Han  var redaktör för den prisbelönta boken Ölands fåglar och leder naturresor  via resebolaget AviFauna Naturresor. Johan är uppvuxen på Öland och jobbar som lärare, fågelinventerare och naturguide. Tillsammans med sin fru driver han naturturismföretaget Flax naturguidning.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/hostfaglar/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/