Insikter insekter

Ansökan stängd
Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jun 2024 - 19 jun 2024

Kontakt: Pav Johnsson

E-post:
pav.johnsson@olandsfolkhogskola.se

Välkomna till en kurs för alla med nyfikenhet på insekter!

Under fem härliga dagar på Öland hinner vi bekanta oss med några av de över 33 000 insektsarter som förekommer i vårt land. Dag- och nattexkursioner varvas med föreläsningar, utflykter till natursköna platser och studier av insamlat material. Vi lär oss känna igen de olika insektsordningarna och får baskunskaper i entomologi.

KURSANSVARIG

Dave Karlsson och Pav Johnsson (se Vårfåglar – nybörjare). Dave är en passionerad insektsforskare som till vardags studerar steklar och är stationschef vid Station Linné på Öland. Här arbetar han i det Svenska Malaisefälleprojektet, ett forskningsprojekt som funnit över 2 000 nya insektsarter för landet, varav hälften helt nya för vetenskapen. 2017 tilldelades Dave det ärofyllda priset ”Årets ölänning” och 2019 var det Pavs tur. Medverkar på kursen gör även insektsforskaren Mårten Klinth från Station Linné.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/insikter-om-insekter/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/