Polisförberedande kurs 5 veckor

Ansökan stängd
Skola:
Framnäs folkhögskola
Plats:
Öjebyn - Norrbottens län
Längd:
5 veckor
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 jan 2023 - 17 feb 2023

Kontakt: Lars Sandberg

Telefon: 0911231103

E-post:
lars.sandberg@framnas.nu

I den här kursen förbereder du dig för antagningsprovet till Polishögskolan. I samarbete med polisen fokuserar vi på att du ska klara de fysiska, teoretiska och mentala testerna.

Logiktest, ordförståelse, psykologsamtal och fysiska tester ingår i antagningsprovet till Polishögskolan. Den här kursen går ut på att du ska få de bästa förutsättningarna för att klara proven. Därför får du träna både fysiskt, mentalt och teoretiskt under fem veckor. Polisregion Nord medverkar till att du ska nå ditt mål. Du får träffa och prata med verksamma poliser och göra studiebesök på polisstationen. 

Kriminologi och juridiska frågor ingår också i kursen. Dessutom får du möjlighet att skaffa det simintyg som krävs för att du överhuvudtaget ska få möjlighet att göra antagningsprovet

 

Kurstid

Under vårterminen 2023 ger vi samma kursinnehåll vid tre olika tillfällen. Du ansöker till den period som passar dig bäst:

  • 16 januari – 17 februari

  • 13 mars – 21 april (En veckas uppehåll för påsklov ingår i denna tidsperiod.)

  • 1 maj – 2 juni

 

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift och en läromedelsavgift på 900 kronor. Kurserna berättigar till CSN-medel.
Behöver du boende kan vi erbjuda korridorboende med lunchabonnemang under skoldagarna. Boende och lunch kostar 5200 kronor under hela kurstiden. 

Läs mer på vår hemsida!

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.framnas.nu

Fler kurser inom: Skydd och säkerhet Polis Samhälle

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/