Allmän kurs - Beteendevetarlinjen

Ansökan stängd
Skola:
Eslövs folkhögskola
Plats:
Eslöv - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att bli antagen på Beteendevetarlinjen bör du ha 2–3 år på folkhögskola eller gymnasium. Du måste ha godkända betyg i Svenska 2 och Engelska 5.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Terminsavgift: 1400 kr/termin

Kontakt: Mattias Hallin Veres

Telefon: 0413-575187

E-post:
m.veres@eslovsfhsk.se

Beteendevetarlinjen är en högskoleförberedande kurs. Du lär dig om mänskligt beteende, relationer och organisationer med särskilt fokus på god studieteknik och akademiskt skrivande.

För dig som siktar på högre studier och klurar över hur det kommer sig att vi uppför oss bättre när vi tror att vi är iakttagna? Eller varför man vid alltför komplexa beslutsprocesser tenderar att välja att inte förändra någonting alls?

Vår beteendevetarlinje är ett bra första steg för fortsatta studier vid akademiska kurser eller program på högskola eller universitet.  Beteendevetenskap är läran om mänskligt beteende och under året på beteendevetarlinjen kommer du att fördjupa dig i hur människor fungerar i olika sammanhang. Om du redan möter människor i din yrkesroll kan studierna på beteendevetarlinjen ge dig en fördjupad kompetens.

När kursen börjar gör du en individuell studieplanering för att se över vilka behörigheter du redan har och vilka du behöver komplettera. Utbildningen är ettårig och innehåller ämnena:

  • Samhällskunskap 1a1/1a2 eller Samhällskunskap 2
  • Svenska 3
  • Engelska 6 eller Engelska 7
  • Religion 1 eller Religion 2
  • Psykologi
  • Sociologi

Om du behöver komplettera fler behörighetsgivande ämnen kan du studera även dessa som tillval.

Under året lär du dig att utveckla din studieteknik och att skriva akademiska texter, reflektera kring och opponera på andras texter, hantera muntlig och skriftlig presentationsteknik, använda källkritik, förstå vetenskapsteori och arbeta med faktatexter på engelska.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.eslovsfhsk.se/utbildningar/beteendevetarlinjen/

Eslövs folkhögskola

Här får du plats att utvecklas!
Vi tror på att ett öppet klimat och en god sammanhållning skapar de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande. På Eslövs folkhögskola utgår vi från att alla har olika sätt att lära sig och anpassar undervisningen efter dina behov. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Eslövs folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Telefon: 0413-663 00
E-post: info@eslovsfhsk.se
Webbadress: http://www.eslovsfhsk.se/