Allmän kurs - med extra stöd för dig som är ung

Ansökan stängd
Skola:
Eslövs folkhögskola
Plats:
Eslöv - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver göra ansökan i samarbete med din hemkommun. Du är alltid välkommen att göra ett studiebesök inför din ansökan. När vi fått din ansökan är du välkommen på en personlig intervju följt av en prova-på vecka på Eslövs folkhögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2024 - 4 jun 2025

Kontakt: Karoline Bäckström

Telefon: 0413-66308

E-post:
k.backstrom@eslovsfhsk.se

Har du haft det trassligt under skolgången och behöver stöd för att ta igen dina förlorade studier? Den här kursen kan du gå från 16 års ålder om du omfattas av det kommunala aktivitetsansvaret, KAA.

Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung, är en allmän kurs som ger dig möjlighet att komplettera din behörighet från grundskolan och även behörighet på gymnasienivå. Du kan söka kursen redan från 16 års ålder och den är därför ett bra alternativ för dig som behöver extra stöd för att klara gymnasiet.

Kursen riktar sig till dig som har neuropsykiatriska funktionsvariationer. Den är individuellt anpassad för dig och erbjuder stöd i form av deltagarcoach och kortare dagar. Här kan du i lugn takt och i en liten grupp läsa grundskole- och gymnasiegemensamma ämnen samt andra ämnen som du tycker är intressanta. Om du tidigare varit hemmasittare förbereds du för att hitta en väg att återgå till studier.

Om du har varit utan ett socialt sammanhang under en längre tid kan miljön i den vanliga skolan upplevas allt för stressig och oförutsägbar, med stora klasser och krav på självständigt tänkande och planering. Här anpassar vi sakta men säkert skolgången så att deltagarna inte upplever att de misslyckas.

En dag på Allmän kurs – med extra stöd för dig som är ung
Tillsammans med dig och dina studiekamrater bygger pedagogerna upp en anpassad studiegång. Vi startar med små, små steg som leder fram till att du kan lyckas med dina studier och kommer ut i livet med en stärkt känsla för dig själv och med självförtroende att ta del av samhället.

Vikten av att känna sig sedd
Vi ser till att du som är deltagare blir sedd och känner dig välkommen. Det kan t.ex. handla om att det finns en person som möter upp dig när du kommer med tåget på morgonen eller att vi ser till att anpassa studietakten och att du får studera i mindre grupper.

Det går att komma tillbaka även om du missat stora delar av din skolgång. På folkhögskola för unga får du chansen att steg för steg hitta nya kompetenser och resurser hos dig själv.

Utan folkhögskolan hade jag inte haft något av det jag har idag

Stina menar att hon var hopplös redan på högstadiet, i gymnasiet hoppade hon av. Men 2003 hittade hon äntligen till Mora folkhögskola och resten är historia. Idag arbetar hon själv som lärare på en folkhögskola.

Läs hela artikeln

Eslövs folkhögskola

Här får du plats att utvecklas!
Vi tror på att ett öppet klimat och en god sammanhållning skapar de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande. På Eslövs folkhögskola utgår vi från att alla har olika sätt att lära sig och anpassar undervisningen efter dina behov. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Eslövs folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Telefon: 0413-663 00
E-post: info@eslovsfhsk.se
Webbadress: http://www.eslovsfhsk.se/