Fotbollstränarlinjen

Ansökan stängd
Skola:
Eslövs folkhögskola
Plats:
Eslöv - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Årskurs 1:Grundskolekompetens samt allmänt fotbollsintresse Årskurs 2:Grundskolekompetens och Tränarutbildning UEFA C, eller Tränarutbildning B-Ungdom som du själv kan uppgradera, digitalt, till en giltig UEFA C-utbildning, samt ett aktivt tränarskap.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Terminsavgift: 1 200 kr/termin

Kontakt: Alexander Burman

Telefon: 0413-663 00

E-post:
a.burman@eslovsfhsk.se

Gillar du fotboll och ledarskap? Brinner du för att hjälpa fotbollsspelande barn och ungdomar utvecklas, eller drömmer du om att bli tränare på elitnivå? Då är Fotbollstränarlinjen något för dig!

Fotbollstränarlinjen är en tvåårig tränarutbildning på heltid där du kan välja att studera under ett eller två år. Samtliga utbildningsveckor innehåller både praktik och teori. Praktiken genomförs utomhus på naturgräsplanen eller inomhus i en konstgräshall.

Din utveckling bygger mycket på ditt eget engagemang och på Fotbollstränarlinjen får du stöd och vägledning efter dina förutsättningar.

Tidigare deltagare på Fotbollstränarlinjen är idag verksamma i allt från ungdomslag på breddnivå till yppersta eliten. Hur långt du når som fotbollstränare är helt upp till dig själv. Det vi kan garantera dig är att du på Fotbollstränarlinjen får hjälp att ta ytterligare ett steg på vägen.

Vad innehåller fotbollstränarlinjen?

Utbildningen är en tvåårig tränar- och ledarutbildning. Våra instruktörer har gedigen tränar- och ledarerfarenhet från bland annat Svenska Fotbollförbundet och Skånes fotbollförbund.

Årskurs 1 utgörs av bland annat Svenska FF:s Tränarutbildning SvFF D och UEFA C.
Årskurs 2 består av Svenska FF:s Tränarutbildning UEFA B.

Exempel på kursinnehåll under utbildningen:

  • Ledarskap och lärande
  • Beskrivning av spelet
  • Lärande inom barn- och ungdomsfotbollen
  • Att kunna och förstå fotboll
  • Tränarens förhållningssätt under match
  • Fotbollsfys
  • Idrottsskador
  • Beteendeanalytiskt ledarskap
  • Säsongsplanering och periodisering

I utbildningen ingår även en studieresa till utlandet, där du får möjlighet att besöka de svenska elitlagens träningsläger.

Under utbildningen möter du instruktörer och gästföreläsare som har lång erfarenhet av ledarskap inom idrotten. Våra fasta instruktörer är Mats Svensson, tidigare målvaktstränare i MFF & Helsingborgs IF och för U21-landslaget för herrar. Lina Möller, tidigare landslagsspelare i handboll och med erfarenhet som elittränare i handboll. Jörgen Sellin, tidigare elittränare och elitspelare i basket samt Alexander Burman UEFA A & UEFA Youth certifierad tränare samt tränarutbildare för Skånes Fotbollförbund.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.eslovsfhsk.se/utbildningar/fotbollstranarlinjen/

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Eslövs folkhögskola

Här får du plats att utvecklas!
Vi tror på att ett öppet klimat och en god sammanhållning skapar de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande. På Eslövs folkhögskola utgår vi från att alla har olika sätt att lära sig och anpassar undervisningen efter dina behov. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Eslövs folkhögskola
Sturegatan 14
241 31 Eslöv

Telefon: 0413-663 00
E-post: info@eslovsfhsk.se
Webbadress: http://www.eslovsfhsk.se/