Att skriva med humor

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs om vad som blir roligt i text. På vilka sätt kan man vara rolig när det kommer till ord? Är det roliga samma på papper som när man talar? 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

En kurs om vad som blir roligt i text. På vilka sätt kan man vara rolig när det kommer till ord? Är det roliga samma på papper som när man talar? Under veckans gång går vi igenom massor av sätt att vara skojig på, rent litterärt, och undersöker samtidigt vad vi själva tycker är kul (och kanske varför).

Vi går igenom hur det blir kul när man använder över- och underdrifter, hur man kan skämta med själva språket, att det kan bli kul via de figurer man skapar, om humorn i diskbänksrealism och om humorn i det uppenbart påhittade – och dessutom övar vi på att verkligen få fram den högst personliga blicken och tilltalet.

Kursledare är Maria Maunsbach, författare och skribent. Hon skriver regelbundet krönikor för Sydsvenska Dagbladet och driver Debutantscen Malmö i samarbete med Malmö Stadsbibliotek. Hon har tidigare arbetat som programledare på Sveriges Radio och drivit en egen humorklubb. Hittills har hon gett ut tre romaner: Bara ha roligt, Hit, men inte längre samt Lucky Lada & jag.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln