Musikverkstan

Ansökan stängd
Skola:
Furuboda folkhögskola
Plats:
Åhus - Skåne län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2023 - 14 jun 2024

Kostnader: Terminsavgift på 1520:-/termin. Tillkommer kostnader vid boende på vårt internat.

Kontakt: Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36

E-post:
fhsk@furuboda.se

Musikverkstan på Furuboda folkhögskola i Yngsjö. Spela musik i ett band! För dig som vill spela tillsammans i grupp med möjlighet till anpassningar.

Spela musik i ett band

Musikverkstan vänder sig till dig som vill spela musik tillsammans i grupp. Du kanske önskar en anpassad läromiljö, kommunikationshjälpmedel, annan teknisk anpassning eller en trygg miljö där du i egen takt kan utforska möjligheter att uttrycka dig musikaliskt.

Målsättning

Vi arbetar i grupp mot gemensamma mål och utmaningar, men hela tiden utifrån varje persons förutsättningar och unika möjligheter. Målet är att du ska lämna Musikverkstan med stärkt självkänsla och självförtroende och med verktyg och vetskap om att du kan utöva musik i grupp, att du har prövat att uppträda på scen, har har odlat och utvecklat ditt eget unika uttryck och fått en ökad förståelse om dig själv och din omgivning.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet, men du är intresserad och har inom räckhåll att lära dig musicera och spela i ett band.

Arbetsmetod

Genom att spela tillsammans som ett band prövar du dig fram till det instrument, den musiklösning eller röst som passar dig om du inte redan är trygg i detta. Vi bygger upp en repertoar som vi uppträder med. Vi använder iPads och datorer för att spela och skapa: spela in, fotografera, filma och skriva.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://furuboda.org/musikverkstan

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/