Bibelskola Jordnära

Ansökan stängd
Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kontakt: Anton Flood

Telefon: 044-44839

E-post:
anton.flood@glimnet.se

Längtar du efter att ditt liv ska få genomsyras av din tro på Jesus? Vill du fördjupa din relation med Jesus och samtidigt uppleva, utforska och vårda skapelsen? Då har du kommit rätt!

Vad gör man på bibelskola Jordnära?

Vi lever i en tid av klimatförändringar och framtiden är oviss. Vad är den kristna trons budskap i denna tid? Med Bibeln som grund och ett praktiskt förhållningssätt är detta något vi vill upptäcka under året på Bibelskola Jordnära.  

Året på bibelskolan kännetecknas av tre delar som är integrerade i varandra:  -Bibel, -Skapelse, -Bön

Året börjas och avslutas med en enkel retreat i en stilla och avslappnande miljö.   

Församlingsanknytning

Vi tror att församlingsanknytning och församlingsliv är en central del i ett kristet liv. Genom vårt samarbete med lokala kyrkor kan vi delta och engagera oss i kyrkans gudstjänster och olika gemenskaper.   

Utlandsvistelse

Genom vårt samarbete med den kristna miljövårdsrörelsen A Rocha skapas möjligheter till att besöka studiecenter världen över. Förhoppningsvis kan vi åka på en bilresa söderut över Europa och möta olika kristna gemenskaper som arbetar och lever hållbart på en rad olika sätt. Exempelvis kan vi besöka kloster och följa deras rytmer och besöka A Rochas fältstudiecenter i Les Courmettes (Nice) eller Cruzinha  (Algarvekusten i södra Portugal). 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://glimnet.se/kurser/bibelskolekurs-jordnara/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/