Skola:
Malmö folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 19 dec 2023

Kostnader: 800:-/termin för material, en del gemensamma aktiviteter samt försäkring

Kontakt: Emma Philipson

Telefon: 040-671 51 00

E-post:
e.philipson@malmofolkhogskola.se

Malmö folkhögskola erbjuder Allmän kurs Kreatör, en allmän kurs med kreativt skapande som profilämne. Du ges här möjligheten att arbeta praktiskt med design, konst, arkitektur, inredning, film, foto,

Kursen består av en kombination av kärn- och profilämnen och riktar sig till dig som vill lära dig att arbeta med kreativa processer. Du ges möjligheten att utveckla din kreativitet samt få en inblick i hur olika yrkesgrupper använder kreativitet som ett verktyg. Kursen ger också flera tillfällen till studiebesök på kreativa arbetsplatser samt reglebundna besök av gästföreläsare. Under kursåret får du även möjlighet att träna på utställnings- och presentationsteknik.

Kursen passar dig som:

  • Gillar praktiskt arbete i projekt och workshops
  • Vill veta mer om olika kreativa yrken och hur man kan ta sig dit
  • Är intresserad av att prova på olika kreativa tekniker.
  • Vill träna på din sociala förmåga samt presentationsteknik.


Kursen riktar sig till dig som vill vidareutvecklas och uppnå kunskaper motsvarande gymnasienivå i viktiga kärnämnen samtidigt som du får en chans att prova på kreativt skapande inom olika områden. Förutom profilämnen läser du kärnämnena; svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia samt eventuellt religion och naturkunskap, som ger dig behörigheter för fortsatta studier på universitet och högskolor. 

Varje termin ges du också möjlighet att träna på att skriva högskoleprov i god tid före det riktiga högskoleprovet. Kursen är högskoleförberedande och du kan, när du läst in de behörigheter du behöver, söka till Yrkeshögskola (YH) såväl som till högskola och universitet

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://malmofolkhogskola.se/kurser/allman-kurs-aktor/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Malmö folkhögskola

Vi arbetar efter devisen att det vi gör ska vara kreativt, omtänksamt, roligt och nyfiket. Vi skapar kurser, koncept och projekt av tecken vi ser i tiden. Här sker många stimulerande möten mellan människor med olika bakgrund. Kom hit om du är nyfiken, om du vill ta del av andras erfarenheter och dela med dig av dina egna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmö folkhögskola
Trindyxegatan
213 76 Malmö

Telefon: 040-671 51 00
E-post: exp@malmofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.malmofolkhogskola.se/