Boosta din kreativitet med Emma Philipson

Ansökan stängd
Skola:
Malmö folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
15 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi ser gärna att du som söker är nyfiken och självgående. Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, tre till fem arbetsprover som visar ditt kreativa uttryck, samt ett personbevis för studier.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 31 jan 2024 - 14 maj 2024

Träffar:
1 obligatorisk träff
3 obligatoriska nätträffar
2 frivilliga nätträffar

Kostnader: Deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur. Materialavgift som används vid träffar 200 kr.

Kontakt: Emma Philipson

Telefon: 0406715118

E-post:
e.philipson@malmofolkhogskola.se

Boosta din kreativitet med Emma Philipson är en distanskurs för dig som älskar att skapa och vill utveckla din egen kreativitet. 

Under femton veckor kommer vi att genom uppdrag, reflektion och handledning ge oss in i kreativa processer och komma igång med en egen rutin. Varje vecka, nya kreativa uppdrag. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration och samtal och lär i mötet med varandra.

Den här kursen passar dig som är intresserad av färg och form och personlig utveckling och du kan söka kursen oavsett var i Sverige du bor.

Innehåll
Nya idéer! – Inspiration genom teori och praktik.
Små vanor! – Verktyg och strategier för en kreativ rutin.
Tid att skapa! – Nya uppdrag varje vecka.
Träna soft skills! – Nyfikenhet, lyhördhet och fantasi i kreativa processer.

Info
Kursstart  1 februari och kursavslut 14 maj 2024. Kursen går på halvfart under 15 veckor och är CSN-berättigad.
Kursen ges på distans med en obligatorisk träff på plats på Malmö folkhögskola, heldag, samt tre obligatoriska onlineträffar, kvällstid.
Under dessa träffar lär vi känna varandra, deltar i workshops och samtalar kring kreativa processer. Deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur.

Distans
Kommunikation, inlämningar och möten sker via vårt digitala klassrum på Teams. Du behöver ha tillgång till dator, surfplatta eller mobil samt bra uppkoppling. Kontakten med dina kurskamrater sker oftast genom digitala möten, chatt och videosamtal. Under kursen får du även möjlighet att coachas av Emma.

Om Emma
Emma Philipson är pedagog, konstnär, illustratör och författare verksam i Malmö.
Hon har erfarenhet av att arbeta i ett brett spektrum av olika kreativa uppdrag, allt från pysselmakare och fejktatuerare till video- och performancekonstnär.

Emma har utvecklat lekfulla och avdramatiserande metoder för att få in mer kreativitet i vardagen. Med humor och värme delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur det är att arbeta konstnärligt, fånga och utveckla idéer och boosta kreativiteten. Hennes mångåriga erfarenhet av att undervisa på konst- och designskolor har inspirerat henne att starta kreativa kurser med personlig utveckling i fokus.

Förutom att leda Boosta din kreativitet arbetar Emma just nu som kursutvecklare och lärare på Malmö folkhögskolas allmänna linje Kreatör. Emma har givit ut två konstböcker om kreativa processer, ”Do a Bad Job and Make it Worse” och ”Don’t Just Give Up Quit!” Hon driver Instagramkontot @emmapilipon där hon delar med sig av tankar, observationer och inspiration i textbaserad konst.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du tränat upp färdigheter för att skapa och upprätthålla en daglig kreativ praktik.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://malmofolkhogskola.se/kurser/boosta-din-kreativitet-med-emma-philipson/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Malmö folkhögskola

Vi arbetar efter devisen att det vi gör ska vara kreativt, omtänksamt, roligt och nyfiket. Vi skapar kurser, koncept och projekt av tecken vi ser i tiden. Här sker många stimulerande möten mellan människor med olika bakgrund. Kom hit om du är nyfiken, om du vill ta del av andras erfarenheter och dela med dig av dina egna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmö folkhögskola
Trindyxegatan
213 76 Malmö

Telefon: 040-671 51 00
E-post: exp@malmofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.malmofolkhogskola.se/