Fotografera och filma med drönare ursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2023 - 21 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

I denna kurs kommer fokus att ligga på det praktiska hantverket bakom skapandet av kreativt foto och film med drönare. 

Kursen vänder sig till både nybörjare och de som har erfarenhet av drönare men vill ta sitt filmande och fotograferande med drönare till nästa nivå. 


För att kunna gå kursen behöver du ha en drönare. Jag själv flyger DJI och det är utifrån deras drönare jag jobbar i min undervisning. De tekniker och kunskaper jag lär ut kan givetvis appliceras på drönare från andra märken också. Det är ett plus med dator med bild - och videoredigeringsprogram men inget krav. Idag går det bra att redigera och behandla film och bild på telefon eller surfplatta. Jag kan rekommendera gratisprogrammet Da Vinci för filmredigering och Lightroom för bildredigering för dator. 

Vi kommer att gå igenom:
Flygteknik, manövrering och rörelser
Kreativt skapande
Tips och Tricks
Storyline & uppbyggnad
Foto- och filmkomposition
Kreativt foto och film
Regler
Behjälpliga tillbehör & accessoarer
Inställningar & redigering

Detta kommer att bli en kanonkul vecka med mycket flygning!

Camilla Dellión har arbetat som frilansande drönarfotograf och drönarfilmare sedan 2018. Hennes jobb med drönare föddes ur passion, en hobby som helt plötsligt hade blivit hennes drömjobb. Camilla har valt att nischa sig mot drönarfilm av bostäder och fastigheter men gör också uppdrag som reklamfilmer, musikvideos, TV och inom mode, design, turism, lifestyle och wellness, aktiviteter och upplevelser. 

Hon har över 1000 flygtimmar i bagaget och tycker fortfarande att det är lika kul att flyga som när hon började. Till skillnad från många andra drönarfotografer älskar Camilla att filma med sin drönare på nära avstånd till sig själv, hon flyger gärna lågt och nära inpå för att kunna fånga detaljer och känsla. Camilla ser sina filmer som ett hantverk och lägger ner extremt mycket tid och kärlek på att skapa det perfekta resultatet.
Läs mer om Camilla här: https://www.camilladellion.com

Mer om kursen
För att kunna delta i kursen är det obligatoriskt att registrera sig som drönaroperatörer hos Transportstyrelsen. Provet som krävs för att få ett drönarkort kostar 130 kronor. Att registrera sig som operatör i den öppna klassen kostar 50 kronor, plus 50 kronor årligen i registerhållningsavgift.
Du behöver också ha med en egen drönare. 

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/