Standup Standup workshop - för dig som uppträder regelbundet

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Från 5635:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Utveckla dina texter, ditt scenframträdande, skriv nytt och ha himla roligt! 

Kursen innehåller fördjupning med skriv- och improvisationsövningar, vidareutveckling av din scenpersona, timing samt praktiskt utövande.

För att gå denna kursen krävs det att du ett antal gånger uppträtt som standupkomiker och nu vill fördjupa dina kunskaper. 
Vi kommer att jobba både i helgrupp samt delas in i mindre grupper. Och det kommer även finnas gott om tid till eget skrivande samt individuell vägledning tillsammans med Lena. 
Förbered dig gärna genom att ta med texter som du vill utveckla.
Både sånt du inte tycker har funkat tillräckligt bra samt sånt du vill vidareutveckla. 
På kursen kommer vi bl.a. gå igenom hur man:
- lägger man upp en längre akt, -gör texten roligare, -kommer vidare om man fastnat, -hanterar sin nervositet, -skriver så folk minns en, -får mer inspiration, - skriver roligt om svåra saker, -lätt kan göra en oneliner, -hur det är att uppträda på klubbar/företag, -hanterar häcklare
samt sätter igång sin improvisationsförmåga. 

Är du minsta osäker på om denna kursen passar dig, så kontakta Lena (lena@lenafrisk.nu) så kan hon vägleda dig.
Det kommer att bli en vecka du inte glömmer. Och framförallt kommer vi att ha himla roligt!Kursledare Lena Frisk är flerfaldigt prisad komiker, radiopratare och föreläsare, som varit professionell komiker på heltid sedan 1996.
Driver Sveriges näst äldsta ståuppklubb MACK  i Malmö. Håller regelbundet ståuppkurser, talarkurser och workshops landet runt. 

Många som gått hennes kurser är nu komiker på heltid och har även vunnit ståupptävlingar, (bl.a. Henke Håkansson vinnare av Grand Slam på Lunds Comedy Festival, Hanna Voog och Tobias Erehed vinnare i  MACKs stora Rookietävling mfl).

Läs mer om Lena https://www.instagram.com/lenafrisk/

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2024-Standup-workshop-Lena-Frisk

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/