Skola:
Botkyrka folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
31 augusti 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 11 jun 2024

Kostnader: 1200 kronor/termin (inkl. försäkring, tillgång till internet, ChromeBook, utskrifter, kurslitteratur, studiebesök med mera). Utöver detta står du själv för kostnaden för viss kurslitteratur. Om du väljer att köpa all litteratur ny är kostnaden ca 1500 kro

Kontakt: Elisabeth Norrby

E-post:
elisabeth.norrby@botkyrkafolkhogskola.org

Lärarassistent är ett samlingsnamn för yrkesroller inom skolan som ska komplettera lärarna så att de kan ägna mer tid åt undervisningsprocessen.  

Lärarassistenten bidrar till skolans trygghetsskapande, administrativa, pedagogiska och praktiska arbete. Lärarassistent är ett samlingsnamn för yrkesroller inom skolan som ska komplettera lärarna så att de kan ägna mer tid åt undervisningsprocessen. Lärarassistentens huvudsakliga uppdrag i skolan är att assistera lärare på olika sätt för att stärka elevers förutsättningar till lärande, utveckling och socialisation. Lärarassistentens arbetsuppgifter varierar efter skolors, lärares och elevers behov och förutsättningar, men är till övervägande del av gruppstödjande karaktär. Lärarassistenten bidrar till skolans trygghetsskapande, administrativa och praktiska arbete, t ex med mentorskap, konflikthantering, frånvarohantering och som samordnare av pedagogiska aktiviteter och processer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • Vara väl förberedd att börja arbeta som lärarassistent i grundskolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://botkyrkafolkhogskola.org/lararassistentutbildning/

Fler kurser inom: Lärarassistent

Det blir en härlig dynamik i klassen när vi kommer med olika perspektiv och erfarenheter

Ronnie har jobbat med möbler i över 20 år. Efter en sväng i campingbranschen landade tanken: han vile jobba med människor och göra något som är meningsfullt för någon annan. Nu är han tillbaka på en Katrinebergs folkhögskola och läser till lärar- och elevassistent.

Läs hela artikeln

Botkyrka folkhögskola

Botkyrka folkhögskola är en folkhögskola i Norra Botkyrka som genom folkbildning och utbildning skapar möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola
Tomtbergavägen 14
145 67 Norsborg

Telefon: 08-534 708 80
E-post: info@botkyrkafolkhogskola.org
Webbadress: http://www.botkyrkafolkhogskola.org/