Fota och filma MER

Ansökan stängd
Skola:
Skeppsholmens folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
1 termin, 14 träffar
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du förväntas kunna hantera systemkamerans manuella funktioner för både fotografi och filmskapande. Du bör också ha grundläggande kunskaper inom komposition, ljus, bildbehandling och filmredigering.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2024 - 13 dec 2024

Träffar:
14 obligatoriska träffar

Kostnader: Förbrukningsavgift: 800 kr. Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgifter täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/datorer. Vi rekommenderar att du har tillgång till Adobe Photoshop, Premiere och

Kontakt: Mats Landström

E-post:
mats.landstrom@skeppsholmensfolkhogskola.se

Vill du bli bättre på att fotografera och filma? Denna utvecklande och innehållsrika kurs riktar sig till dig som vill utvecklas inom båda dessa professioner. 

Den digitala utvecklingen har bidragit till att möjligheterna att fotografera och filma blivit tillgänglig för många. Teknik är som penseln för en konstnär, ett verktyg för att förstärka berättelsen. I kursen Fota- och filma MER varvas teori med praktiska övningar inom både foto och film. Du kommer att arbeta både enskilt och i samarbete med andra - i stora och små projekt och samarbeten. Förutom att du träffar lika foto- och filmintresserade människor som dig själv bygger kursen på gästlärare från olika delar av branschen. Tillsammans arbetar vi för att utvecklas och skapa uttrycksfulla bilder och filmer. 

Kursen inleds med övning kring kamerans funktioner där vi tränar vårt bildseende och diskuterar ljus och komposition. Vi arbetar inom olika genrer inom fotografi såsom gatufotografi, reklam/produkt och porträtt. Vi varvar mellan naturligt ljus och att arbete i studio. 

Inom film övar vi kring kamerahantering och filmspråk i framställandet av dokumentärt och fiktivt berättande. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning. Vi arbetar med brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Avslutningsvis går vi igenom redigering, ljudlägger och konverterar till rätt format.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://skeppsholmensfolkhogskola.se/fota-och-filma-mer/

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/