Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Mat och logi: 4 950 kr - 5 950 kr beroende på logistandard. Utan boende: 3 950 kr för kost. Se mer om kostnader och annat här: https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/praktisk-information/

Kontakt: Tollare folkhögskola

Telefon: 08-50568600

E-post:
folkhogskola@tollare.org

Kursen behandlar de grundläggande momenten i akvarellmålning men passar även dig som har målat tidigare och vill fräscha upp kunskaperna samt utvecklas vidare.

Kursen behandlar de grundläggande momenten i akvarellmålning men passar även dig som har målat tidigare och vill fräscha upp kunskaperna samt utvecklas vidare.

Vi kommer bland annat att prata om material, färg, färgteori, perspektiv och olika akvarelltekniker. Under kursens gång kommer vi även bekanta oss med akvarellmåleriets historik och samtida akvarellmålare.

Vi målar både inomhus och utomhus, där landskapsövningar varvas med teknik, färg och kompositionsövningar. Tillsammans, men också utifrån var och ens bilder, kommer vi att på ett tillåtande och kravlöst sätt närma oss och inspireras av akvarellmåleriets alla möjligheter.

Kursledare är Christina Olivecrona. Utbildad bland annat på Konsthögskolan i Umeå, Konstfackskolan och The school of the Art Institute of Chicago. Arbetar som konstnär och ställer kontinuerligt ut på gallerier och konsthallar runt om i Sverige och även utomlands. Har under många år varit gästlärare på olika konstskolor, folkhögskolor och hållit kurser i annan regi för alla slags elever, på skiftande nivå, ålder och sammanhang.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/