Akvarellmålning

Ansökan stängd
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Mat och logi: 4 950 kr - 5 950 kr beroende på logistandard. Utan boende: 3 950 kr för kost. Se mer om kostnader och annat här: https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/praktisk-information/

Kontakt: Tollare folkhögskola

Telefon: 08-50568600

E-post:
folkhogskola@tollare.org

Välkommen till en vecka med fokus på färg och lustfyllt skapande, som passar både nybörjare och mer erfarna.

I en avslappnad atmosfär får du prova på olika sätt att arbeta i akvarell. Vi använder oss av de vackra omgivningarna på Tollare varvat med gemensamma övningar inomhus med stort utrymme för individuell handledning. Bland annat undersöker vi hur ljus och mörker påverkar en bild samt hur spelet mellan kalla och varma färger skapar karaktär i en målning. Skillnaden mellan att måla flödigt “vått i vått“ kontra “vått på torrt” och hur olika typer och kvalitet på papper påverkar målandet är andra faktorer som vi utforskar. Förutom naturen provar vi flera källor för inspiration som till exempel att måla till olika typer av musik samt ett avdramatiserat och lekfullt ”gruppmåleri”.

 Kursledare är Åke Arnedahl. Han är utbildad på konsthögskolan i Umeå och har parallellt med sitt eget konstnärskap en gedigen erfarenhet som lärare, bland annat undervisade han under 10 år på Hampstead  School of Art i London . Det är fjärde sommaren som Åke är på Tollare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/

Fler kurser inom: Målning / Teckning Akvarell

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/