Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Ansökan stängd
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
Pågår under 12 veckor
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
31 jun 2023

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskapskrav krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator och en digital kamera.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 24 nov 2023

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kostnader: Fika och pedagogisk lunch för de 2 träffarna på skolan: 39o kr Serviceavgift 400 kr Återbetalas ej. Undervisningen kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Robert Wållberg

E-post:
robert.wallberg@tollare.org

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv.

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Detta är en feelgoodkurs där det sociala är en viktig del av kursens mål. Alla är välkomna och tillsammans hittar vi vägar för att ta bättre bilder.

Vi ger oss ut på fotoäventyr i en av världens vackraste huvudstäder, vi kommer att besöka olika platser varje vecka. Under kursens gång fotograferar vi utifrån olika givande övningar inom kompositionsteknik. Den pedagogiska idéen är: när det är trevligt så fotograferar man bättre bilder. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med två hemuppgifter och dessa uppgifter kommer ut den 28 aug. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 5 september kl. 09:00-15:00 (förmiddagsfika & eftermiddagsfika samt lunch ingår på Tollareträffarna.) Övriga träffar gör vi foto promenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. Vi träffas varje tisdag kl. 10:00-13:00 på olika platser runt om i Stockholm. I samband med våra promenader fikar vi med termos utomhus för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat tar du med själv på fototurerna.) Vi besöker även en fotoutställning tisdagen den 7 november (om det är inträde betalar du själv). Den sista träffen är på Tollare folkhögskola, detta sker dagtid tisdagen den 21 nov. (förmiddagsfika & eftermiddagsfika samt lunch ingår på Tollareträffarna). Den sista träffen redovisar du ditt slutprojekt för de övriga i klassen. Du kommer att känna alla väl och vi hjälps åt så att det blir en härlig dag. Kursen slutar officiellt den 24/ nov.

Mellan träffarna arbetar du även med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer även att finnas i skriven form så det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera (fungerar med systemkamera såväl som mobiltelefon). Träffarna är obligatoriska och kameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/kurser-i-foto/fotokurs-for-seniorer/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/