KBT i socialpedagogiskt arbete – distans

Profilkurs, Distanskurs Tollare folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  39 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen görs tillsammans med Psykologiakademin och är för dig som arbetar med människor och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper inom KBT, kognitiv beteendeterapi.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 22 år och grundl. behörighet för högre studier. Du bör ha varit ute i arbetslivet några år, gärna inom socialt arbete eller fritidsverksamhet. Har du haft eget beroende eller varit dömt för kriminalitet skall detta ligga minst tre år tillbaka i tiden.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Kostnader: Kostnader för kursen finns att läsa om på vår hemsida, www.tollare.org

Kontakt: Aron Lavesson

Telefon: 08-505 686 00

E-post:
aron.lavesson@tollare.org

KBT i socialpedagogiskt arbete

Kursen görs tillsammans med Psykologiakademin och är för dig som arbetar med människor och vill fördjupa och utveckla dina kunskaper inom KBT, kognitiv beteendeterapi. Vi erbjuder dig som arbetar inom skola, behandling, fritidsverksamhet, fältarbete, kriminalvård, socialtjänst, öppenvård, institutionsvård och ideell social verksamhet etc en möjlighet till att tillsammans med andra yrkesverksamma förädla dina färdigheter i att praktiskt använda KBT som verktyg i socialt förändringsarbete. Kursen vänder sig till dig som redan har en grundutbildning i socialpedagogik eller motsvarande, och som vill vidareutveckla dig och få fördjupad teori och praktisk metodik i ditt arbete. KBT är effektivt inom en rad områden och utbildningen ger dig forskningsbaserade tekniker i ditt arbetsliv. Deltagarantalet är begränsat och ett urval kommer att göras av kursledningen efter sista ansökningsdagen.

Kursens omfattning samt förutsättningar

Utbildningen omfattar 34 veckors halvtidsstudier. Studierna bedrivs dels på distans över internet med en digital plattform. Distansarbetets syfte är genom läsning och reflektivt skrivande öka och fördjupa den teoretiska kunskapen samt öva på de KBT-verktyg vi går igenom. Vi har även fysiska träffar i Stockholm på Tollare folkhögskola vid sex tillfällen om sammanlagt 12 dagar.  All undervisning är obligatorisk. För att genomföra kursen behöver deltagaren tillgång till dator för distansarbetet. 

 

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/