Film – skapande och produktion

Ansökan stängd
Skola:
Molkoms folkhögskola
Plats:
Karlstad - Värmlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2024 - 12 jun 2026

Plats för kursen: Molkom

Kostnader: För aktuella deltagaravgifter, serviceavgift och internatavgift se skolans hemsida.

Kontakt: Fredrik Fridlund

Telefon: 010-833 10 04

E-post:
fredrik.fridlund@regionvarmland.se

En internationell filmutbildning med möjlighet till certifiering i Steadicam, studieresor utomlands, utrustning efter branschstandard och modern Virtual Production-studio, vilket är unikt i Sverige.

Nära kontakt med filmbranschen

Vi har nära kontakt med filmbranschen genom yrkesverksamma lärare på utbildningen och gästföreläsare som till exempel regissörer, producenter, belysningsmästare, filmfotografer och klippare. Under vårterminen år två ingår en praktikperiod där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen.

Under första året jobbar vi intensivt med produktioner där du får jobba med dina egna filmidéer samt förverkliga andras idéer. Andra året har fokus på färre men större produktioner, där du har möjlighet att fördjupa dig i exempelvis regi, manusskrivande, foto, ljud eller producerande.

Studera filmproduktion internationellt

Vi har internationell antagning till utbildningen vilket innebär att all undervisning sker på engelska. Under första året gör vi en studieresa till New Films Festival i Portugal och år två gör vi en internationell studieresa för att fördjupa oss i den internationella filmbranschen.

Utbildning med Virtual Production

Vårt filmprogram ger dig en unik möjlighet att lära dig Virtual Production, ett framtidssäkrat verktyg som låter dig vara kreativ med både berättande och teknik. Vi är den enda filmskolan i Sverige som erbjuder Virtual Production som en del av vår kursplan.

Det spås att Virtual Production är en del av framtiden inom filmbranschen. Virtual Production är ett samlingsbegrepp för att arbeta med datagenererade, fotoskannade eller filmade miljöer i en studio med en kamera försedd med tracking. Det ger möjlighet att med kamera röra sig fritt i dessa miljöer med en responderande bakgrund genom green screen eller projektion. Vilket skapar möjligheter att låta sin film utspela sig på exempelvis en alptopp, på Manhattan eller varför inte i rymden?

Vi erbjuder vi dig möjligheten att arbeta med virtuella världar och bakgrunder i vår toppmoderna studio. Vårt filmprogram är utformat för att hålla jämna steg med de senaste tekniska framstegen och branschtrenderna, och vi är stolta över att kunna erbjuda en fullt utrustad Virtual Production-studio.

Utbildningen ger dig möjligheter att arbeta med ICVFX (In Camera VFX), green screen, projektioner och Motion Capture, där vi samarbetar med skådespelarlinjen, och verktyg som AI och Unreal Engine för att skapa virtuella världar i 3D och 2,5D.

En filmutbildning med tillgång till skådespelare

Nätverk och samarbete på skolan

Vi har ett nära samarbete med Film i Region Värmland, där vi tillsammans arrangerar föreläsningar och nätverksträffar.
Merparten av de filmer som görs sker i nära samarbete med skolans skådespelarutbildning och vi har även vissa samarbeten med skolans animationsutbildning.

Skolan ingår i ett internationellt samarbete mellan filmskolor via Film School Network (FSN) för utbyte av idéer och tekniker inom filmutbildning.

Utbildningen är medlemsgrundande i fackförbundet Scen & Film.

Studera för att bli redo för filmbranschen

   Utveckla din förmåga att berätta en historia med film.

 

   Utveckla din förmåga att driva egna projekt från idé till färdig film.

 

   Utveckla din förmåga att arbeta i team.

 

  Yrkesförberedande för vidareutbildning och/eller arbete i filmbranschen.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utveckla din förmåga att berätta en historia med film.
Steadicamcertifiering 
Utveckla din förmåga att driva egna projekt från idé till färdig film

Det har varit mycket eget ansvar och man har kunnat välja själv hur mycket man vill få ut av utbildningen

Matilda Hjerpe har gått en ettårig dokumentärfilmslinje på folkhögskola.

Läs hela artikeln

Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola har verksamhet i Molkom, Karlstad och Filipstad med totalt cirka 200 kursdeltagare. Det här är skolan för dig som är intresserad av film, skådespeleri, animation eller hälsa. Vi erbjuder också Allmän kurs för dig som behöver skaffa dig behörighet för fortsatta studier, eller förbättra dina kunskaper från grundskola/gymnasium.

Läs mer om skolan

Postadress:
Molkoms folkhögskola
Region Värmland
651 82 Karlstad

Besöksadress: Mejerivägen 3

Telefon: 010-833 10 04
E-post: molkom@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.molkom.nu/