Allmän kurs Bild och form

Behörighetsgivande kurs Grebbestads folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För dig som vill lära dig mer om bild, måleri, foto, grafik och teckning. På allmänkurs med inriktning får du även grundläggande behörighet för fortsatta studier. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Du betalar för läromedel, studiebesök och material. På kursen bild och form betalar du 2000 kr per läsår i materialavgift. Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. Läs mer om detta på vår hemsida.

Kontakt: Erik Weststrand

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Det här är allmän kurs med inriktning Bild & form

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Inriktningen Bild och form upptar 30% av dina heltidsstudier. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Det här gör vi på inriktningen 

Nya metoder och klassiskt hantverk lägger grunden för dina formkunskaper. Vi arbetar med olika typer av trycktekniker som screentryck och djuptryck. Illustration, form och måleriövningar är också en viktig del. I kursen ingår även fotoundervisning då vi bland annat arbetar med studiofotografering. Datasalen finns hela tiden tillgänglig och där har vi möjlighet att arbeta i designprogram. bild och form är en kurs där vi både jobbar analogt och digitalt. Vi har ett nära samarbete med kursen Silver och smycke. Ett roligt samarbete som kommer ge dig en inblick i materialet silver. Du kommer få prova på att tillverka egna smycken och vi kommer att genomföra gemensamma projekt i färg och form.

Ämnen vi läser

 • Grafiska trycktekniker
 • Formgivning och design
 • Foto
 • Illustration
 • Färg och form
 • Workshop-baserat arbete
 • Bild och form

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande

Fler kurser inom: Akvarell Teckning Grafik Tryck

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 72 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln