Allmän kurs Silver och smycke

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Grebbestads folkhögskola
Plats:
Grebbestad - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Löpande antagning

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Du betalar för läromedel, studiebesök och material (ca 500-2000 kr). Alla studerande betalar en serviceavgift på 1700 kronor per termin. I avgiften ingår: mat och fika vid olika sammankomster, försäkringsskydd under din studietid samt tryckt material.

Kontakt: Maria Sjöström

Telefon: 0525-19920

E-post:
grebbestads.folkhogskola@vgregion.se

Formge dina smycken själv. Lär dig att arbeta spännande material som silver, mässing, plexi och koppar. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter och förbered dig för fortsatta studier.

Det här är allmän kurs

Allmän kurs är till för dig som vill ta upp dina studier igen. Drömmer du om att studera vidare i framtiden? Folkhögskolan är ett alternativ till gymnasiet och vuxenutbildningar. Tillsammans skapar vi en kreativ studiemiljö.

På kursen finns möjlighet att läsa de  ämnen som du behöver  för att slutföra dina studier på gymnasienivå och få grundläggande behörighet för högskola och yrkeshögskola. Dessa är: svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, historia och religion.

Vi har även ämnen som ger särskild behörighet. Utbildningen är på heltid. Inriktningen Silver och smycke upptar 30% av dina heltidsstudier. Samtal, gemenskap och deltagande är en viktig del i vår pedagogik.

Inriktning Silver

Utan att ha några som helst förkunskaper kommer du kunna skapa fantastiska smycken efter bara ett år. Teorin vävs samman med det praktiska när du lär dig smyckehantverkets grundtekniker. Det handlar om utsågning av mönster, lödning, formning, ytbehandling, filning, infattning av stenar samt hantering och vård av verktyg och maskiner. Vi arbetar i silver men även i andra material som koppar, mässing och plexi.  
Ämnen vi läser 

  • såg, löd och filteknik 
  • ytbehandling 
  • infattning 
  • emaljering 
  • skiss och materialberäkning 
  • presentation och utställningsteknik 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ha fått grundläggande kunskaper för fortsatta högskolestudier eller liknande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.grebbestads.fhsk.se/kurser/allmanna-kurser/silver-och-smycke/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Grebbestads folkhögskola

En skola vid havet i norra Bohuslän. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Grebbestads folkhögskola
Box 9
457 72 Grebbestad

Besöksadress: Gisslerödsbacken 3

Telefon: 0525-199 20
E-post: grebbestads.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.grebbestads.fhsk.se/