Silversmide fortsättning

Ansökan stängd
Skola:
Hellidens folkhögskola
Plats:
Tidaholm - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: personligt brev mer info www.helliden.se Tre till fem foton på egna arbeten inom tekniken med korta texter som beskriver varje bild som en samlad pdf.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Du betalar 957 kr per månad för gemensamma kostnader.

Kontakt: Moa Edlund

Telefon: 0722515940

E-post:
moa@skolahelliden.se

Detta är en fördjupningskurs för dig som kan grunderna inom smyckesdesign. Du utvecklas som designer och konstnär, fokus är på dina egna projekt. Du får hjälp och handledning för att nå just dina mål.

Detta är ett år där du som har grundkunskaper inom silversmide och smyckesdesign kan utvecklas, bredda och fördjupa dina kunskaper. Utbildningen bygger till stor del på egna projekt som du får handledning i att planera och genomföra. Det finns möjlighet för dig som går fortsättning att följa med i grundkurserna om det är någon teknik du vill repetera eller inte har tidigare erfarenhet av. Läs mer om grundkursen på helliden.se.

Du som deltagare får en egen arbetsplats där du kan skissa och göra stora delar av det dagliga arbetet. Därutöver finns en välutrustad verkstad där du kan åstadkomma det mesta inom silversmide! 

Och bäst av allt,  du har tillgång till verkstaden dygnet runt.

Din Huvudlärare är Anna Hartelius Lagervall

Anna har en magisterexamen i smyckesdesign från Konstfack.

Hon är också en av sveriges mest erfarna lärare inom silversmide. Många numer etablerade och prisade silversmeder och designer har börjat sin bana hos Anna.

 

Under året varvas tiden i verkstaden med konstnärlig grundträning, bland annat bild- och foto. Detta ger dig en bred konstnärlig bas som är till stor nytta för din kreativa utveckling och utvecklar ditt idéskapande. Undervisningen sker tillsammans med hela konsthantverkskursen och är ungefär 25 procent av den totala undervisningstiden. 

I bildundervisningen möter du flera olika lärare med god kunskap om färg och form, skissteknik, materialkunskap och konstformer. Varje vecka har du kroki, modellteckning, som övar samspelet mellan öga och hand.

Fotoundervisningen ger dig möjlighet att dokumentera ditt arbete och skapa bilder för presentation i sociala medier, högskole- och stipendieansökningar.

Undervisningen sker både i studio och utvalda miljöer. Din lärare, Kajsa Thorén, är aktiv fotograf och företagare, med lång erfarenhet i yrket och mästarbrev inom fotografi. 

Instagram: @studiothoren

Under fyra veckor om året får du möjlighet att bredda din kunskap under något som vi kallar valbara veckor, ämnena har stor spridning och är både praktiska och teoretiska.

Exempel på kurser är bokbinderi, novellskrivning, friluftsliv, måleri, och collage.

Stor vikt läggs vid närvaro och engagemang i dina studier då samtal och utbyten av idéer

är grundläggande för att utvecklas i en kreativ miljö. Studierna sker på heltid.

Du bör också vara medveten om att undervisningen till största del sker i verkstadsmiljö som kan vara bullrig och fylld av visuella intryck. Vet du med dig redan innan kursstart att detta kan vara problematiskt så hör gärna av dig till oss så kan vi diskutera vilka anpassningar vi kan göra utifrån dina behov. Hos oss är alla välkomna och vi vill göra allt vi kan för att du ska få ut mesta möjliga av din tid hos oss.

Din ansökan ska innehålla:

Ett personligt brev där du beskriver varför du vill gå kursen. Du ska också beskriva det projekt du vill arbeta med under året. 

Tre till fem foton på egna arbeten inom tekniken med korta texter som beskriver varje bild som en samlad pdf.

Kopior på dina betyg och intyg som en samlad pdf.

Du som söker direkt till fortsättningskursen kan komma att bli kallad till en digital intervju.

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://helliden.se/utbildningar/silversmide-fortsattning/

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/