Allmän linje, estetisk inriktning: Grundskolenivå

Behörighetsgivande kurs Kvinnofolkhögskolan
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

En kurs för dig som är i slutet av dina studier på grundskolenivå eller i början av dina studier på gymnasienivå, och som behöver studera i långsam takt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Avslutad SFI D eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 600 kronor per termin. Avgiften täcker visst kursmaterial, försäkring, besök vid utställningar, kaffe/te osv.

Kontakt: Paula Carlsson

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
expedition@kvinnofolkhogskolan.se

Allmänt:

På Allmän linje, estetisk inriktning: Grundskolenivå kan du avsluta dina grundskolestudier och/eller förbereda dig för vidare studier på Allmän linje: Gymnasienivå. Studierna sker i en mindre grupp.

Innehåll:

Du studerar svenska, engelska, samhällskunskap, naturkunskap och matte på grundnivå, samt estetiska ämnen som musik och bild. Kursen passar dig som behöver träna på studieteknik och öka din självkännedom, oavsett om du behöver gymnasiebehörighet till yrkeshögskola eller om du behöver gymnasiebehörighet till högskola/universitet. I båda fallen kommer du att kunna läsa vidare på Allmän linje gymnasienivå på skolan. Kursen innehåller också studie- och yrkesinformation, studerandedemokrati och IT-kunskap.

All undervisning på skolan har genusperspektiv.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Som studerande på Allmän linje får du en bred allmänbildning och ökar din medvetenhet om dina egna och omvärldens villkor. På kursen läggs tonvikt vid att träna olika former för lärande. Du utvecklar kritiskt tänkande, självständighet och samarbetsförmåga. Dina erfarenheter är en viktig utgångspunkt för lärandet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/1799-2/

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor och transpersoner i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Vi har kurser på grundskole- och gymnasienivå, kurser inriktade på feministiska studier och olika temakurser. Gemensamt för all undervisning är att den har genusperspektiv.

All verksamhet är religiöst och partipolitiskt obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln