Feminist studies – for our survival

Ansökan stängd
Skola:
Kvinnofolkhögskolan
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1 termin
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Den här kursen är utformad för att möta kunskapsnivåerna från nybörjare inom feminism till de som är mer medvetna och intresserade av att fördjupa sina kunskaper.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 19 dec 2023

Kostnader: 300 kronor

Kontakt: Johanna Gustavsson

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
johanna.gustavsson@kvinnofolkhogskolan.se

“We were never meant to survive.”

Audre Lorde

 

Poeten Audre Lorde sa en gång att förtryckaren måste erövra andra världar för att segra, medan de förtryckta bara behöver överleva, och bestämma vad överlevnad innebär, för dem.

Denna kurs ser feminism som ett sätt att överleva. Deltagarna kommer att få en förståelse för feministiska teorier, historia och praktiker i början av kursen. Efter det går vi in på mer specifika feministiska rörelser och handlingar från olika tider och platser i världen genom linsen “för att överleva”. Vi kommer att titta på och diskutera dessa rörelser och handlingar genom film, poddar, konst och text.

Syftet med kursen är att få en djupare förståelse för att feministiska aktioner och rörelser alltid har handlat om överlevnad och att definiera vad den överlevnaden är. Den här kursen är utformad för att möta kunskapsnivåerna från nybörjare inom feminism till de som är mer medvetna och intresserade av att fördjupa sina kunskaper.

Frågor som vi kommer att ta upp i kursen är: Hur definierar vi överlevnad? Vilken kunskap bär vi med oss i våra kroppar? Hur är skillnaderna mellan oss användbara, för oss alla?

Kursen hålls på svenska och engelska.

Tid för träffar kommer.

OBS. För att kunna ansöka om studiestöd hos CSN måste du studera på sammanlagt minst 50%. Du kan kombinera flera av våra kurser om 25%.

När du söker studiestöd hos CSN välj Feministiska studier och ange den sammanlagda studietakten du söker för.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/feminist-studies-for-our-survival/

Fler kurser inom: Genuskurser

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/