Skola:
Wendelsbergs folkhögskola
Plats:
Mölnlycke - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Jenny Gustafsson

Telefon: 031 3380530

E-post:
info@wendelsberg.se

Kursen vänder sig till dig som vill pröva på ett år med teater och körsång samtidigt som du kompletterar eller skaffar dig behörigheter för högskolestudier. Inga förkunskaper krävs!

Kursen vänder sig till dig som vill pröva på ett år med teater och körsång samtidigt som du kompletterar eller skaffar dig behörigheter för högskolestudier. Inga förkunskaper krävs!

Gruppämnen
Kursplanen innehåller 2 timmar drama och 2 timmar teater och 2 timmar körsång. I ämnet drama arbetar vi med gruppen genom olika gruppövningar och lekar. Ämnet teater innehåller grunderna i improvisation, skådespeleri och scenframställning. I körsången sjunger vi enklare stämsånger och gör eventuellt något mindre framträdande tillsammans.

I svenska arbetar vi med språket ur olika aspekter: läser litterära texter, skriver texter av olika slag, övar muntlig framställning samt ordkunskap.

Individuell studierådgivning
Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu
Allmän kurs på Wendelsberg har sex olika grupper: Förutom Esteten finns Människan, Naturen, Samhället, Skapande och Världen. När du skickar in din ansökan skriver du - någonstans i rutan Jag söker till - på ansökningsblanketten - vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla sex grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen
Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-3380530, och bestäm en tid.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://wendelsberg.se/studera/allman-linje/

Tillit behövs om du ska funka som skådespelare

Karin och Jennifer trivs i bubblan på skådespelarutbildningen. – Det har varit mycket fokus från lärarna på att vi ska funka som grupp. Vi ska trivas tillsammans, vara schyssta mot varandra och ha kul ihop, säger Karin.

Läs hela artikeln

Wendelsbergs folkhögskola

På Wendelsberg kan du skaffa dig gymnasiekompetens eller förbereda dig för ett yrkesliv med teater eller annat artisteri. Här hittar du också utbildningar med inriktning på ledarskap i olika former samt en ettårig Lärarassistentutbildning.

Läs mer om skolan

Postadress:
Wendelsbergs folkhögskola

435 35 Mölnlycke

Telefon: 031-338 05 30
E-post: info@wendelsberg.se
Webbadress: http://www.wendelsberg.se/