Fritidsledarutbildning - närstudier eller fjärrstudier

Ansökan stängd
Skola:
Fornby folkhögskola
Plats:
Borlänge - Dalarnas län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Lämplighet styrkt genom relevant erfarenhet för yrkesområdet. Antagningsintervju tillämpas.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 5 jun 2025

Kostnader: Bekräftelseavgift: 1250 kr. Materialavgift: 4100 kr per läsår. (materialavgiften går till resor, studiebesök och material etc.). Materialavgiften gäller vid påbörjad termin och återbetalas ej vid avbrutna studier. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Kontakt: Annika Beskow

Telefon: 0243-215363

E-post:
ab@fornby.se

Vill du ha ett arbete där du gör skillnad för de du möter? Som fritidsledare jobbar du aktivt med att främja människors utveckling.

Efter utbildningen kan du, inom fritidsområdet, arbeta med bland annat öppen fritidsverksamhet, skola och ideella organisationer. 

Nu även fjärrstudier

Utbildningen är en tvåårig heltidsutbildning som genomförs på Fornby folkhögskola. Vi erbjuder även några av platserna på utbildningen som fjärrstudier.

Snabbfakta fjärrstudier

Studieort: Valfri (OBS dock fysiska närträffar 4-5 dagar på Fornby 3-4 gånger/termin)
Studietakt: 100%
Längd: 2 år.
Ansök senast: 14 april
Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Snabbfakta

Studieort: Borlänge
Studietakt: 100%
Längd: 2 år
Ansök senast: 14 april

Kursbeskrivning

På Fritidsledarutbildningen står främjande och egenmakt i centrum. Uppdraget som fritidsledare är att göra skillnad i människors liv. Vi studerar hur man på bästa sätt utvecklar människors självkänsla och självförtroende. Du får en stabil grund att stå på för att bidra till andra människors möjlighet att påverka och forma sina egna liv.

Du får grunder inom pedagogik, psykologi och sociologi mm. Självklart arbetar vi med kunskapernas praktiska tillämpning i din blivande yrkesroll.

I utbildningen ingår praktik inom olika verksamheter, i sammanlagt 14 veckor, för att du ska hitta det område där du känner dig mest hemma.

Utbildningen är en tvåårig eftergymnasial utbildning, där vi utforskar människors förutsättningar och möjligheter utifrån ett främjande förhållningssätt. Det betyder att vi är nyfikna på det som fungerar och varför det fungerar.

Efter utbildningen

Möjligheterna till arbete är goda efter avslutad utbildning, det visar de senaste årens undersökningar om vad som händer med de som går fritidsledarutbildning i Sverige.

Antagningsvillkor

3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2. Lämplighet för utbildningen och yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet för yrkesområdet. Antagningsintervju tillämpas.

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.
Bekräftelseavgift: 1250 kr (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter)
Fjärr: 260 kr
Materialavgift: 4100 kr per läsår. (materialavgiften går till resor, studiebesök och material etc.) Materialavgiften gäller vid påbörjad termin och återbetalas ej vid avbrutna studier.

Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Övrigt

Möjlighet till boende på internat finns vid närträffar
Teknikkrav: Egen dator (PC, Mac eller Chromebook), webbläsaren Chrome, stabil internetanslutning, kamera, högtalare och mikrofon krävs. Vi arbetar i Googlemiljö, där mötesverktyget är Google Meet.

Fjärrstudier innebär att du är med på alla lektioner i realtid, digitalt, samt vid närträffar på plats på Fornby  4-5 dagar på Fornby 3-4 gånger/terminPå närträffarna gör vi praktiska delar av utbildningen. De dagar som fjärrstuderande är på Fornby kan kvällsaktiviteter förekomma. Om du behöver boende under närträffarna så finns möjlighet att hyra rum på internatet Fjärrstuderande kan naturligtvis göra sin praktik på hemorten.


Dator i undervisningen

På fritidsledarutbildningen behöver du tillgång till en bärbar dator för att ta del av undervisningen.

Om du inte har en dator så kan du hyra en av oss terminsvis. Om du hyr dator av oss så har du tillgång till den även på din fritid (ej under sommarlov)

Hyran för en bärbar dator (Chromebook) är 600 kr / termin.

Kontakt

Annika Beskow
Telefon: 0243-215363
E-post: ab@fornby.se

Stina Bylund
Telefon: 0243-215364
E-post: sb@fornby.se

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.regiondalarna.se/fornby/kurser/fritidsledarutbildning/

Fler kurser inom: Fritidsledare

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Fornby folkhögskola

Fornby folkhögskola ligger i Borlänge med en filial i Falun. Region Dalarna är vår huvudman. Vi har allmänna behörighetsgivande kurser, profilkurser med konst- och hantverksinriktning och fritidsledarutbildning. Vi driver ett folkhälsoarbete för demokrati, samhällsengagemang, livslångt lärande och delaktighet i kulturen. Vi strävar efter att vara en mångkulturell folkhögskola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fornby folkhögskola
Box 5016
781 05 Borlänge

Besöksadress: Fornbyvägen

Telefon: 0243-23 95 50
E-post: info@fornby.se
Webbadress: http://www.fornby.se/