Scenkonstskolan

Ansökan stängd
Skola:
Ölands folkhögskola
Plats:
Färjestaden - Kalmar län
Längd:
38 veckor
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, CV & betyg.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 24 maj 2024

Kostnader: Kursen är kostnadsfri, du betalar för boende, kost & material. Boende & mat: 4070 - 5490 kr/mån. Externatelever: 1400 kr/mån. Egna läromedel: ca 2500 kr/läsår. Gemensamma läromedel och material: 340 kr/mån. Studieresor: 1500-4000 kr.

Kontakt: Lotta Grut

E-post:
lotta.grut@olandsfolkhogskola.se

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Du får möjligheten att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom skådespeleri, dans, musik. 

UTBILDA DIG INOM TEATER, MUSIK OCH DANS

Scenkonstskolan I är en ettårig förberedande utbildning för dig som siktar på att arbeta med teater, musik och dans - eller till exempel regi, koreografi och scenografi. Det är en utbildning som ger dig möjlighet att utforska, stärka och utveckla dina sceniska färdigheter för att söka vidare till högre studier inom scenkonstområdet.

MÖT PUBLIKEN PÅ SMÅ OCH STORA SCENER

Under året möter du publik i flera olika projekt.

  • Sagoprojektet som framförs i liten skala inför barnpublik.

  •  Föreställningar, flashmobs och samarbeten med andra linjer och arrangörer, inomhus eller utomhus. 

  • Slutföreställningar på Kalmar Teater våren 2024.

VI SÖKER NYA UTTRYCK PÅ SCEN

Vi på Scenkonstskolan är nyfikna på att skapa nya former för hur vi kan berätta en historia från scenen. Med skådespeleriet som grund undersöker vi hur vi kan blanda in rörelsen, dansen, sången och musiken till ett spännande och angeläget uttryck.

SÅ FUNKAR DET ATT STUDERA SCENKONST PÅ ÖLAND

Under första året på Scenkonstskolan får du möta flera lärare, alla med lång yrkeserfarenhet som skådespelare, regissör, musiker, kompositör, körledare eller dansare, koreografer.

Varje vecka undervisas du i scenframställning, akrobatik, dans och ensemblesång. Individuell sångundervisning varannan vecka. Du kommer också att få lära dig grunderna i att arbeta i ljudstudio. 

Vi har ett stort teaterrum med scen och scenteknik, ett musikrum rikt utrustat med instrument, tillgång till ett rum med flygel och flera mindre övningsrum. På skolan finns också träningsgym med mera. Under din fritid har du fri tillgång till alla lokaler. 

VÅRENS AUDITION

Anmälan till vårens audition är senast 30 april. Audition för årets sökande sker digitalt. Mer info om detta hittar du här: https://olandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/scenkonstskolan-i/om-ansokan-till-scenkonstskolan-1/

Kursen startar 21 augusti 2023 och slutar 24 maj 2024.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Bred teatersyn, förståelse för musikteaterns och dansens möjligheter och innehåll, ökad samarbetsförmåga att arbeta i grupp liksom individuellt växande inom scenkonsten.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.olandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/scenkonstskolan-i

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/