Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. Skolan i Årjäng är belägen vid sjön Västra Silen, tre kilometer utanför värmländska Årjäng. Där finns stora och välutrustade ateljéer/verkstäder som är öppna för kursdeltagarna även utanför ordinarie lektionstid. Sommartid erbjuds dessutom en mängd olika sommarkurser som du hittar på vår egen hemsida (www.kyrkerud.se). Skolan är så gott som helt tillgänglig för rullstolsburna.

Kyrkeruds folkhögskola

Den konstnärliga profilen genomsyrar de flesta av skolans utbildningar, det finns även en allmän kurs med inriktningen konstnärlig profil. Det innebär att du får prova på olika uttrycksformer inom ämnena måleri, textil, keramik, grafik, foto och skulptur samtidigt som du kan nå behörighet till högre studier.

Vill du studera på våra konstkurser kan du bland annat välja på:
Konstnärlig terminskurs (vårtermin), Konstnärligt basår, Konstnärligt projektår, Skulptur och keramik - fördjupningsår, Måleri och grafik - fördjupningsår eller på någon av höstterminens helgkurser Ull- Linne- Målar- och Keramikakademin.

Flertalet av skolans konstlärare är aktiva konstnärer. Skolan i Årjäng erbjuder även ett internat i en härlig atmosfär med ett aktivt miljötänk. Vår filial i Säffle ligger centralt och erbjuder Allmän kurser, SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs), Etableringskurser och Svenska från dag ett.

Klicka här för att läsa mer om skolan, våra profilkurser och allmänna kurser

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan är så gott som helt tillgänglig för rullstolsburna. Hörselslingor finns i några lokaler.

Hitta hit

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340

E-post:
kyrkerud@regionvarmland.se

Webbadress:
www.kyrkerud.se

Huvudman:
Region Värmland.
http://www.regionvarmland.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Husdjur tillåtna
Internat med 70 bäddar

Andra utbildningar på skolan: