Danslinje med inriktning nutida dans

Ansökan stängd
Skola:
Kävesta folkhögskola
Plats:
Sköllersta - Örebro län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Se hemsida för mer information.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Månadskostnad för läromedel, fika och lunch. Boende på internatet betalar även för hyra, frukost och middag. Se hemsida för mer information.

Kontakt: Anna Gerdin

Telefon: 070-682 49 62

E-post:
anna.gerdin@kavesta.fhsk.se

Danslinjen passar dig som vill förbereda dig inför högre dansutbildningar. Utbildningen är inriktad mot nutida dans och du får fördjupa dina danstekniska färdigheter samt utveckla ditt eget skapande.

Förberedande dansutbildning

Kävesta folkhögskolas danslinje ger dig tid och trygghet att fokusera helt på dansen. Genom vår dansutbildning vill vi att du ska kunna utvecklas till en självständig och ansvarstagande dansare.

Eftersom vi erbjuder internat kan du både studera och bo på skolan. Du har tillgång till skolans egna danssal både på kvällar och helger.

Inriktning mot nutida dans

Alla danslärare undervisar i nutida dans. Det ger dig flera olika perspektiv på ämnet. För att våra deltagare ska få dansfärdigheter med både bredd och spets kombinerar vi undervisningen i nutida dans med:

  • Jazzdans
  • Balett
  • Improvisation
  • Tricks och fys

Produktioner och eget skapande

På Danslinjen arbetar vi konstnärligt med dans och genomför flera olika typer av föreställningar och produktioner. Syftet med produktionsämnena är att:

  • utveckla sin egen förmåga att skapa koreografiska kompositioner
  • hitta sitt personliga uttryck och
  • lära sig att använda sin dansteknik på bästa möjliga sätt.

Utmanas i en trygg miljö

Vi som undervisar på Danslinjen vill skapa en trygg miljö tillsammans med våra deltagare. Det är en förutsättning för att alla ska kunna pusha sig själva och testa helt nya saker.

Målet med danslinjen är att alla deltagare ska kunna utvecklas så mycket som möjligt utifrån sina individuella förutsättningar. Därför har vi goda resurser och tid att möta varje deltagare i både fysisk träning och samtal.

Varje deltagare får individuell undervisning vid minst 20 tillfällen under läsåret. Vi arbetar då med det till exempel placering, tekniska moment, uttryck eller närvaro. Dessutom möter du dina lärare i:

  • Individuell handledning i solo (inför auditions)
  • Utvecklingssamtal (fokus på dina mål i dansen)
  • Mentorsamtal (fokus på studiesituationen)

Vad händer efter Danslinjen?

I Sverige hittar man danslinjens deltagare på bland annat DOCH (pedagoglärare och dansare) och Balettakademin (Stockholm och Göteborg).

Utomlands har våra deltagare gått till bland annat Den Danske Scenekunst SkoleSEADIwanson InternationalTrinity Laban och London Contemporary Dance School.

Antagningen

Antagningen till läsåret 2023 - 2024 är öppen.  Vi har förlängt ansökningsperioden till 2 april 2023.

Audition till danslinjen genomförs digitalt genom att sökande skickar in videomaterial. Efter ett första urval kallas de sökande som går vidare till en intervju som genomförs på distans.

Läs mer om utbildningen och ansök via vår hemsida:

Danslinjen på Kävesta folkhögskola


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs förväntas kursdeltagaren ha utvecklat sina färdigheter inom dans på ett sätt som gör hen väl förberedd för högre utbildningar inom danssektorn.

Utbildningen ger möjlighet till att identifiera redskap till rörelse, närvaro och uttryck, att bredda sitt rörelsespråk samt att utveckla och stärka sin dansteknik.

Kursdeltagarna ska även ha ökat sin kännedom om dansen som konstform samt sin medvetenhet om dansens olika användningsområden.

Exempel på skolor man kan söka till efter året på Kävesta danslinje är Danshögskolan, Balettakademien, SEAD (Saltzburg), Laban (London) och Skolen för moderne dans (Köpenhamn).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kavesta.fhsk.se/utbildningar/danslinjen/

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Kävesta folkhögskola

Kävesta folkhögskola har en estetisk profil. Det innebär att vi utöver allmän kurs har utbildningar i dans, konst och formgivning samt musik. Skolan ägs och drivs av Region Örebro län.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kävesta folkhögskola
Kävesta folkhögskola
697 94 Sköllersta

Telefon: 019-602 49 50
E-post: info@kavesta.fhsk.se
Webbadress: https://www.kavesta.fhsk.se/