Hälsotränare

Ansökan stängd
Skola:
Molkoms folkhögskola
Plats:
Karlstad - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personbevis Personligt brev Kopior av betyg Eventuella arbetsgivarintyg Intyg, referenser Är du behörig kan du komma att bli kallad för intervju och praktiska testövningar på skolan. God träningsbakgrund är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2024 - 13 jun 2025

Plats för kursen: Molkom

Kostnader: För aktuella deltagaravgifter, serviceavgift och internatavgift se skolans hemsida.

Kontakt: AnnaCarin Ohlsson

Telefon: 010-833 10 04

E-post:
anna.karin.olsson@regionvarmland.se

Bli licensierad Personlig Tränare! Ett års studier och bli Personlig tränare, Massör, Kostrådgivare och Rehab- och prehabtränare. 

Sveriges bästa PT-utbildning

Vi är stolta över våra kvalitetsgranskingar och har har som mål att vara en av Sveriges och Europas bästa PT-utbildningar. Vi vill att du ska kvalificera till arbete inom hälsobranschen både i Sverige och utomlands.

Utbildningens innehåll

Licensiering/Certifiering/diplomeringsförberedande:

Personlig tränare
Massör
Kostrådgivare
Rehab- och prehabtränare

Kursen innehåller även andra delmoment som friskvård/hälsa, konditionstestning, D-HLR (hjärt-lungräddning med defibrillator), fysisk aktivitet på recept (FAR), studiebesök samt praktik på skolklinik och branschföretag.

Efter avslutad utbildning kan du, som flertalet av våra tidigare studerande, arbeta på exempelvis ACTIC, STC, Nordic wellness, KMTI eller som egenföretagare.

Licensiering, certifiering samt diplomering

Licensierad Personlig tränare

Hälsotränarutbildningen på Molkoms folkhögskola har delegerad licensieringsrätt för Personliga tränare i Sverige vilket innebär att du efter avslutad utbildning och godkänd examen har rätt till Friskvårdsföretagens FRISK-licens för personliga tränare. En licens innebär att du fått hälso- och friskvårdsbranschens godkännande som en kunnig PT mot slutkund – men också som en anställningsbar PT för arbetsgivare.

Läs mer om Frisk-licens för PT (ptlicens.se)

Ackrediterad utbildning (Europe Active)

Hälsotränarutbildningen är godkänd i Europa via Europe Active.
Efter godkänd licensiering kan du söka medlemskap i EREPS som är ett europeiskt nätverk för yrkesverksamma Personliga tränare. Du kan sedan söka arbete som Personlig tränare i hela Europa.

Här kan du läsa mer om EREPS (https://www.ereps.eu/)

Tre certifieringar

Genom branschorganisationen Branschrådet för hälsa har du möjlighet att få tre certifieringar efter avslutad utbildning. Certifierad massör (klassisk svensk massage), Personlig tränare samt Kostrådgivare.

Diplomering

Som diplomerad Rehab- och prehabtränare har du fått kompetens att träna människor som har fått en diagnos av sjukvården som kopplas till exempelvis skada i rörelseapparaten, livsstilssjukdomar med mera. Som Rehab- och prehabtränare arbetar du med de klienter som fått en diagnos och eventuell behandling av sjukvården. Efter avslutad behandling av sjukvården har du kompetens att skapa och bedriva långsiktig träning med hänsyn till de vanligt förekommande diagnoserna.

Lärarledda undervisningstimmar

I Hälsotränarutbildningen får du en av branschens högsta antal lärarledda timmar inom Personliga tränarutbildningar. Utbildarna är godkända av de olika branschorganisationerna och under utbildningen möter du Personlig tränare med minst 2400h i branschen, Fysioterapeut, Dietist, Massör m.m.

Klientarbete/Praktik

För att du skall bli förberedd för hälsobranschen får du praktik med klienter i olika sammanhang.

På skolkliniken som erbjuder Massage och Personlig träning.
Företagsförlagd praktik under 1-2 veckor under termin 2
FAR-patienter (Fysisk aktivitet på recept) i samarbete med vårdcentralen i Molkom
Klienter inför certifiering
Personlig träning/gruppträning till andra studerande på skolan

Du som söker

Du bör ha som mål att bli personlig tränare, kostrådgivare och massör. Du behöver också ha träningserfarenhet och vara regelbundet fysiskt aktiv då utbildningen innehåller fysiskt krävande moment. Vår ambition är att skapa en dynamisk grupp med en jämn spridning mellan kön, etnisk bakgrund och ålder.

Kursavslut

Licensiering/diplomering

Licensiering som Personlig tränare samt diplomering till Rehab- och prehabtränare sker i samband med kursavslut

När godkänt intyg erhålls från Molkoms folkhögskola skickas detta in till Almega och Europe Active för att bli registrerad inom Almega PT-licens och EREPS. För medlemskap i EREPS betalar du en årlig avgift.

Certifiering

Certifiering sker inom Massage, Kostrådgivare och Personlig tränare.

För att du ska kunna certifiera dig krävs att du först blivit godkänd på utbildningen i sin helhet. Certifieringsperioden innehåller praktiska test, hemtentamen, klientträffar samt ett skriftligt arbete. Certifiering sker efter utbildningens avslut i början av juni och avslutas med en opponering i slutet av sommaren.

Egen utrustning
All utrustning som behövs finns på skolan.

I massagekursen står du själv för handdukar och olja/lotion. Det finns möjlighet att låna hem massagebänk vid behov.

Antagningskriterier
Vår ambition är att skapa en dynamisk och jämlik grupp. Är du behörig kan du komma att bli kallad för intervju och praktiska testövningar på skolan. Skulle du av någon anledning inte kunna ta dig till skolan sker intervju via Skype eller liknande.

God träningsbakgrund är meriterande.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du efter genomförd kurs, certifiering och diplomering, har den kunskap och de verktyg som krävs för att jobba inom hälsobranschen.
Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola har verksamhet i Molkom, Karlstad och Filipstad med totalt cirka 200 kursdeltagare. Det här är skolan för dig som är intresserad av film, skådespeleri, animation eller hälsa. Vi erbjuder också Allmän kurs för dig som behöver skaffa dig behörighet för fortsatta studier, eller förbättra dina kunskaper från grundskola/gymnasium.

Läs mer om skolan

Postadress:
Molkoms folkhögskola
Region Värmland
651 82 Karlstad

Besöksadress: Mejerivägen 3

Telefon: 010-833 10 04
E-post: molkom@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.molkom.nu/