Hur länge behöver jag gå på folkhögskola för att få behörighet att söka till högskolan?

Hur många år du behöver studera på Allmän kurs, folkhögskolans behörighetsgivande kurs, beror på dina tidigare studier och arbete.

Det finns fyra alternativ:

1) 3 år på folkhögskola
2) 2 år på folkhögskola om du har 1 års arbetslivserfarenhet efter fullgjord grundskola
3) 2 år på folkhögskola om du har 1 års gymnasiestudier (ca 800 godkända gymnasiepoäng)
4) 1 år på folkhögskola om du har 2 års gymnasiestudier (ca 1600 godkända gymnasiepoäng)

Dessutom måste du ha motsvarande godkänd nivå i tio gymnasiegemensamma kurser för högskolan eller sju gymnasiegemensamma kurser för yrkeshögskolan. Dessa kurser kan du studera antingen på folkhögskola, gymnasieskola eller på komvux.

Var den exakta gränsen går för hur många godkända gymnasiepoäng/kurser du behöver ha för att tillgodoräkna dig tidigare gymnasiestudier avgörs av den folkhögskola som du söker till.

Läs mer om behörigheter här.